Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Beschermd wonen Autisme Breda

Terug naar overzicht

Zintri Zorggroep biedt beschermd wonen (BW) aan voor (jong) volwassenen met autisme. Dit met als uiteindelijk doel zelfstandigheid en zelfredzaamheid voor de (jong)volwassenen op alle leefgebieden dat zelfstandig mogelijk te maken.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Appartementencomplex met appartementen. Er is een steunpunt aanwezig in de voorziening (waar begeleiding aanwezig is en ruimte is voor activiteiten en gezamenlijk koken).

Er is een lift in het pand aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Steunpunt Zintri Home 4 You (Zintrizorggoep)

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Beschikt over een separate woon, slaapkamer en keuken; Beschikt over eigen sanitaire ruimte met douche

Situering in wijk

Het apartementencomplex staat in de woonwijk Heusenhout te Breda

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Psychische beperking

Omschrijving

Geclusterde Beschermde Woonvorm voor mensen met Autisme (al dan niet met een normale begaafdheid) of psychiatrische problematiek . Deze woonvorm is een tussenstap tussen intramurale zorg en verblijf en zelfstandig wonen in de wijk. Je kunt hier wonen wanneer je toe bent aan meer zelfstandigheid (eigen woning) maar nog wel de directie nabijheid en zorg nodig hebt. Hierbij is sprake van scheiden van wonen en zorg. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor je vaste lasten (waaronder de huur van je appartement of studio) en zorg koop je in via Zintri (begeleiding). In het gebouw wonen 20 mensen van Zintri, er is een steunpunt aanwezig met het begeleidingsteam en 24 uurs bereikbaarheid en oproepbaarheid. De overige huurders in het gebouw zijn regulier (geclusterde en gemengde woonvorm). Samen met jou wordt er gewerkt aan uitstroom richting wijk, soms is deze woonvorm het hoogst haalbare. Je huurt zelfstandig (onder de huursubsidiegrens) en ontvangt wel de zorg middels intramurale voorwaarden (begeleiding op maat op alle levensgebieden, directe nabijheid, planbare en onplanbare zorg). Je hebt een appartement, de zorg wordt geboden vanuit WMO Beschermd Wonen en WLZ.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

Zorg op maat op alle levensgebieden: Praktisch, sociaal, psychisch, werk/dagbesteding, wonen, zingeving.

Doel is zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen (eigen voordeur) met zorg en 24 uurs nabijheid en waar mogelijk uitstromen naar wonen in de wijk, in sommige gevallen is deze woonvorm aangewezen om intramurale zorg te voorkomen. Er is op de locatie een steunpunt met het begeleidingsteam die dagelijks aanwezig zijn. Jou zorgvraag en behoefte is leidend, samen werken we toe naar zorg op maat met een integraal zorgaanbod waardoor jij kwaliteit van leven ervaart.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.