Wonen zonder beperking

Op Lienhorst wonen mensen met een auditieve en verstandelijk beperking. De mensen die er wonen en de begeleiders praten met elkaar in gebarentaal. De meesten gaan overdag naar werk of dagbesteding. Op Lienhorst is altijd begeleiding aanwezig.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Lienhorst bestaat uit drie aan elkaar geschakelde woningen in een rustige, groene woonwijk (laagbouw). Er zijn twee woongroepen (twee huiskamers) met elk 8 bewoners. Er zijn passende voorzieningen zoals flitsbellen, beeldtelefoon e.d. Er is parkeergelegenheid voor de deur. Lienhorst heeft een leuke voortuin en een mooie beschutte achtertuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

De twee gemeenschappelijke huiskamers zijn ruim en hebben allebei een keuken. De voor- en achtertuin zijn ook gemeenschappelijk. De achtertuin is bijvoorbeeld geschikt voor een barbecue in de zomer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De meeste kamers zijn zit/slaapkamers met een wastafel. Op de gang heb je dan een eigen douche en toilet tegenover je slaapkamer.

Situering in wijk

Lienhorst ligt in een 'woonerf'-achtige woonwijk met mooie groenvoorzieningen en waterlopen. Een enkele winkel ligt op korte loopafstand. Het grote winkelcentrum Leidsenhage bevindt zich op ongeveer 30 minuten lopen. Er zijn bushaltes op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking

Omschrijving

Op Lienhorst wonen mensen met een auditieve en verstandelijk beperking. De mensen die er wonen en de begeleiders praten met elkaar in gebarentaal. De meesten gaan overdag naar werk of dagbesteding. Op Lienhorst is altijd begeleiding aanwezig. Lienhorst is een begeleide woonvorm, een huis dat geschikt is voor mensen die nabijheid nodig hebben. Voor schoolverlaters biedt het een mogelijkheid om te leren zelfstandig te worden. Er is mogelijkheid tot logeren.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Enige

Omschrijving

Op Lienhorst is altijd begeleiding aanwezig. 's Nachts is er een slaapwacht. Er werken gespecialiseerde begeleiders, die bijvoorbeeld allemaal gebarentaal gebruiken. De begeleiders helpen je bij wat jij nodig hebt en bij wat jij wilt. Bijvoorbeeld: zelfstandiger worden. Dit wordt in een ondersteuningsplan afgesproken.
Een gespecialiseerde gedragsdeskundige is betrokken bij de begeleiding.
Op Lienhorst bestaan leuke gewoontes, zoals samen feestdagen vieren en samen met begeleiding op vakantie gaan.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.