Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Liever in Lierop

Terug naar overzicht

In het kleine, maar actieve Brabantse dorpje Lierop, realiseert een oudergroep kleinschalig wonen in landelijke stijl. In oktober 2024 zal het wooninitiatief haar deuren openen. Er zijn nog enkele plekken voor jongvolwassenen met enige mate van zelfstandigheid.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Rijksmonumentale boerderij met bijgebouwen, volledig verduurzaamd. Landelijke sfeer, op 8800 m2 grond met veel rust en ruimte.

Indeling gemeenschappelijk deel

Grote gemeenschappelijke keuken, eetkamer, zitkamer met TV, hobbyruimte/kantoor, activiteitenruimte met koffiecorner toegankelijk voor dorpsgenoten, extra gezamenlijke ruimte op verdieping. Parkeerweide, fietsenschuur, moestuin, kas, boomgaard, weide, straatje met geveltuintjes.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ruime woon/slaap studio met kitchenette en eigen badkamer met douche en toilet. Sommige studio's hebben hun voordeur inpandig, sommige buiten. Er is een mogelijkheid om een kookplaat te plaatsen.

Situering in wijk

In het buitengebied van Lierop, op 800 m van supermarkt, pannenkoekhuis en gemeenschapshuis. Dichtbij voetbal en tennisveld en indoor curling. Zeer ruime aanbod van dagbesteding in de nabije omgeving.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Chronische ziekte, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychische beperking

Omschrijving

Jongvolwassenen van 18 - 35 jaar met een indicatie voor begeleid wonen en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of een autisme spectrum stoornis.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Zorgaanbieder Fittin. Bewoner moet ADL (nagenoeg) zelfstandig kunnen uitvoeren. Gedrag moet passend zijn voor wonen in een groep. Begeleiding en zorg naar individuele behoefte, maar structuur en prikkelarme omgeving voor allen. Elke bewoner krijgt de gelegenheid zijn/haar hobby's uit te oefenen en iedereen wordt op een positieve wijze gestimuleerd om steeds wat zelfstandiger te worden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.