Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten, zowel mannen als vrouwen. Deze volwassenen hebben een licht tot matige verstandelijke beperking en behoefte aan nabijheid, duidelijkheid, veiligheid en gezelligheid. Daarnaast hebben cliënten soms problemen met het reguleren van hun emoties of het...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Lindonk 89 in Zevenbergen is de benedenverdieping van een vrijstaande nieuwbouwwoning met tuin. De woning is niet geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer met open keuken, badkamer en wasvoorzieningen worden gedeeld met medebewoners.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met badkamer.

Situering in wijk

De woning ligt in een nieuwe woonwijk van Zevenbergen. Het centrum met winkels, een park en sportaccommodatie bevinden zich in de directe omgeving. Openbaar vervoer is op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De groepswoning biedt plaats aan vijf cliënten, zowel mannen als vrouwen. Deze volwassenen hebben een licht tot matige verstandelijke beperking en behoefte aan nabijheid, duidelijkheid, veiligheid en gezelligheid. Daarnaast hebben cliënten soms problemen met het reguleren van hun emoties of het aangaan van sociale relaties. Er kan sprake zijn van hechtingsproblematiek of loyaliteitsconflicten in hun sociale netwerk. De communicatie is kort, duidelijk en wordt indien nodig visueel ondersteund met pictogrammen. Verder hebben cliënten weinig ondersteuning nodig bij hun persoonlijke verzorging. Zij bezoeken overdag een dagactiviteitencentrum of gaan naar hun werk.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

De begeleiding is gericht op het stimuleren, stabiel houden, neutraal in emotie blijven, veiligheid bieden en het verduidelijken van de hulpvraag van de cliënt. Daarnaast is de begeleiding gericht op het behouden en vergroten van de zelfstandigheid en op het geven van sturing bij gedragsproblematiek. Kennis en ervaring rondom gedragsproblematiek, competentiegericht werken, oplossingsgericht bejegenen en emotieregulatieproblematiek zijn aanwezig. Begeleiders werken in onregelmatige diensten samen met de begeleiders van Lindonk 87. ‘s Nachts is er een gemeenschappelijke nachtdienst.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.