Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Locatie Eindhoven, De Seizoenen, woon-werkgemeenschap

Terug naar overzicht

Locatie Gennep te Eindhoven, heeft op dit moment in het Voermanshuis, plek voor een jongeman of vrouw met een lichte/matige verstandelijke beperking. De locatie is een kleinschalige woon en werkgemeenschap waar het dagelijks werk voor iedereen vanzelfsprekend is.

Woning

Omschrijving

De woonhuizen en werkgebieden zijn gelegen in de Genneper parken een mooie groene, landelijke omgeving in de stad Eindhoven.

In de woonhuizen wonen volwassenen met een lichte tot matige en soms ernstige verstandelijke beperking en vormen van autisme en lichte hechtingsproblemen. Er wordt aandacht besteed ritme middels dag/weekprogramma, emotionele nabijheid, fysieke aanwezigheid. Indien nodig overname van ADL taken, sfeergevoelig. Er is in het Voermanhuis plek voor 1 bewoner. Op dit moment wonen er 4 mannen.

Hiervoor kan contact opgenomen worden met de consulent cliëntenservice.

Indeling gemeenschappelijk deel

Elk huis heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, douche,toilet en bergruimte. Ieder heeft zijn eigen slaapkamer.

De 3 werkgebieden van onze locatie hebben verschillende mogelijkheden : 1 werkgebied is meer belevingsgericht en heeft een ambachtelijk karakter (zoals vilten, kaarsen maken, keramieken ). Buiten werken kan ook, op de boerderij de Genneper Hoeve, in de tuinderij of onderhoud van het terrein.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

In de woonhuizen wonen ongeveer 4 bewoners die ieder een eigen slaapkamer hebben. De keuken, woonkamer, toilet en douche is voor gezamenlijk gebruik.

Situering in wijk

De locatie bevindt zich in de Genneper Parken. In een mooie landelijke omgeving, dicht bij het centrum van Eindhoven.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Locatie Gennep te Eindhoven, is een kleinschalige woon en werkgemeenschap waar het dagelijks werk voor iedereen vanzelfsprekend is. Ieder doet er wat hij/zij kan, voor de een is dat meebeleven en voor de ander daadwerkelijk meewerken. Maar hoe dan ook, het gaat om te zorgen voor de ander/de wereld om je heen en een zinvolle betekenis ervaren. Je wordt dan ook echt gemist wanneer je er niet bent.

Je ondersteuningsvraag verdwijnt vanzelf wat meer naar de achtergrond.

In de woonhuizen zijn veiligheid en een echt thuisgevoel de belangrijkste ingrediënten waardoor je kunt zijn wie je bent. We ondersteunen mensen om zich naar vol vermogen te ontplooien en werken daarbij vanuit en antroposofische inspiratie. Onze bewoners werken op één van de aanwezige werkgebieden, ambachtelijk, tuin/groen en Boerderij .

Gelijkwaardigheid, tegenwoordigheid van geest en dienstbaarheid, zijn de grondwaarden binnen DeSeizoenen, de organisatie waarbij we aangesloten zijn.

Aantal bewoners

17

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Je hebt dan misschien een beperking maar je bént het niet. Je wilt jezelf, net als ieder ander, zo goed mogelijk ontwikkelen en zoveel mogelijk jezelf zijn, jezelf worden. En waar kan dat beter dan op een plek waar jij je thuis voelt? Vandaar dat onze woonvoorzieningen voor volwassenen met een ontwikkelingsstoornis een huiselijke, gezellige en warme sfeer hebben. In kleine, gemengde groepen woon je samen met anderen. Samen met je huisgenoten geef je vorm aan het wonen. Het is immers jullie thuis. Natuurlijk zal de medewerker ondersteuning bieden, maar dingen worden je niet onnodig uit handen genomen. Je leeft er gelijkwaardig aan elkaar, vervult je huishoudelijke taken en je doet, individueel of gemeenschappelijk, je eigen ding in je eigen vrije tijd.

Op onze locatie hebben we woonhuizen, variërend van groepswonen met accent op begeleiding en groeien naar meer zelfstandigheid en wonen waar het accent meer op de verzorging en ondersteuning gericht.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.