Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Lucas Hoeve

Terug naar overzicht

De Lucas Hoeve is een kleinschalig woonzorg initiatief voor jongvolwassenen (16-25 jaar) met een psychiatrische problematiek, zoals autisme, angst en dwangstoornis, eetstoornis. De boerderij ligt in een prikkelarme omgeving in Chaam. Wij bieden zowel beschermd wonen als ook logeren/respijtzorg.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Bewoners hebben ieder hun eigen studio met badkamer. De kamers zijn een kleine 30m2 groot en hebben allen een groot raam met een weids uitzicht. Wi-Fi is beschikbaar en vast internet kan (op eigen kosten) geïnstalleerd worden.

Indeling gemeenschappelijk deel

De gemeenschappelijke huiskamer met keuken is gezellig ingericht en voorzien van televisie en diverse spelcomputers. Ook staat er in de huiskamer een elektrische piano.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De boerderij is rustig gelegen en de buren wonen op 100 meter afstand. De boerderij staat in een stiltegebied.
Een busstation zit op 1 kilometer afstand. Het dorp met diverse winkels op 3 kilometer. In een half uurtje ben je met het openbaar vervoer in Breda.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Chronische ziekte, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Voor jongvolwassenen (16-25 jaar) met een psychische problematiek met name aan ASS verwante stoornis, maar ook angst en dwangstoornissen en eetstoornissen. Bewoners die over enige mate van zelfstandigheid beschikken en welke een sterke affiniteit hebben met het buitenleven (en in het bijzonder met dieren). De Lucas Hoeve heeft momenteel 8 honden, 3 paarden, 2 schapen, 2 varkens, 3 kippen en 2 cavias.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De zorgboerderij is heel kleinschalige, groot deel van de begeleiding wordt voorzien door de eigenares van de boerderij, welke ook op de boerderij woont. Er is veel nabijheid, in de ochtend wordt gestart met het verzorgen van de dieren, in de middag en avond is er een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast worden er diverse activiteiten aangeboden waar men naar believen aan deel kan nemen ( Wandelen met honden, rijden met paard en wagen, tuinieren enz) Contact met anderen wordt gestimuleerd, maar het is ook prima om op je eigen kamer tot rust te komen. Begeleiding is praktische 24 uur per dag aanwezig , altijd telefonische bereikbaar en altijd binnen 30 minuten weer op locatie wanneer wenselijk. Op de boerderij wonen 6 honden, 3 paarden, 2 schapen, 2 varkens, 4 kippen en 2 cavia's. Vaak zijn er ook nog loge honden aanwezig, dus liefde voor dieren is wel een vereiste .

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.