Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Beschermd wonen, de Mandenmakerij

Terug naar overzicht

In het monumentale pand de Mandenmakerij zijn 13 appartementen gerealiseerd . Er zijn 8 appartementen op de begane grond, deze woningen hebben elk hun eigen grasveld. Op de eerste verdieping zijn 3 appartementen gerealiseerd en op de tweede nog eens 2.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Er zijn 13 appartementen in de Mandenmakerij gerealiseerd, elk appartement heeft een oppervlak van ongeveer 40 m2 en bestaat uit: Een ruime douche met toilet, kamer met een groot keukenblok en een slaapkamer. De appartementen op de begane grond hebben een openslaande deur naar het grasveldje. Het verwarmen gebeurt doormiddel van aardwarmte en voor de stroomvoorziening liggen er 125 zonnepanelen op het dak. Huurprijs is inclusief verwarming en stroom.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een van de appartementen op de begane grond is ingericht voor gemeenschappelijk gebruik. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten, een spelletje doen of onder begeleiding samen koken en eten. Bij mooi weer kan gebruik worden gemaakt van het gazon die bij het appartement hoort. In de gemeenschappelijke ruimte is WiFi aanwezig.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het appartement bestaat uit drie ruimtes: - Er is een ruime met douche en toilet. - Een grote woonkamer gecombineerd met keuken. Het keukengedeelte heeft een groot aanrechtblok met afzuiging waar elektrisch gekookt kan worden. Er kan een eettafel met stoelen worden neergezet. Het kamergedeelte kan eventueel met een scherm worden gescheiden. - En een aparte slaapkamer met voldoende ruimte voor een normaal tweepersoons bed en eventueel een bureau. Elk appartement heeft een internet aansluiting. De appartementen worden kaal aangeboden zodat je naar eigen smaak de ruimtes kunt inrichten.

Situering in wijk

De Mandenmakerij ligt net buiten het dorp Wilhelminaoord aan de weg tussen Steenwijk en Noordwolde. De supermarkten zijn op een afstand van 4 tot 6 km. Er zijn voor de bewoners van de Mandenmakerij vaste momenten georganiseerd om boodschappen te halen. Dit kan gezamenlijk maar er kan ook een boodschappenlijstje worden meegegeven zodat de boodschappen gehaald kunnen worden. De Mandenmakerij ligt in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, dit is een rustige landelijke omgeving met veel wandel en fiets mogelijkheden. De bushalte is op ongeveer 500 meter afstand, Steenwijk is ongeveer 8 km, Steenwijk heeft een station.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Beschermde Woonvorm voor mensen met Autisme (al dan niet met een normale begaafdheid) of psychiatrische problematiek . De Mandenmakerij is een tussenstap tussen wonen met 24 uur nabijheid van begeleiding en zelfstandig wonen in een wijk met eventueel ambulante ondersteuning. Je kunt in de Mandenmakerij wonen als je toe bent aan meer zelfstandigheid (eigen woning) maar nog wel directie nabijheid en zorg nodig hebt. In de Mandenmakerij kunnen 13 mensen begeleid wonen, er is 24 uur per dag iemand van het begeleidingsteam aanwezig, dit betekent dat er s 'nachts ook iemand van het team slaapt. In veel gevallen is je huisdier welkom. Samen met jou wordt er gewerkt aan uitstroom richting de wijk, maar in sommige gevallen is deze woonvorm het hoogst haalbare. Je huurt zelfstandig (onder de huursubsidiegrens) en ontvangt wel de zorg middels intramurale voorwaarden (begeleiding op maat op alle levensgebieden, directe nabijheid, planbare en onplanbare zorg). Je hebt een appartement, de zorg wordt geboden vanuit een Wlz Beschermd Wonen indicatie.

Aantal bewoners

13

Open plaatsen

4 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

De ondersteuning wordt verzorgt door een team die bestaat uit mensen die verschillende disciplines beheersen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.