Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Marrewijkpad 6

Terug naar overzicht

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wil je graag gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning of woon je liever alleen in een appartement? Samen gaan we op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Algemene informatie Marrewijkpad 6 in Spijkenisse is een volledig gerenoveerde woning. De woning biedt ruimte voor maximaal tien vrouwen. Elke cliënt heeft haar eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en badkamer worden gedeeld. Er zijn een aantal slaapkamers op de begane grond.Woonomgeving De woning staat in het centrum van Spijkenisse. Op loopafstand vind je een activiteitencentrum, de kinderboerderij, het metrostation, een winkelcentrum en een speeltuin. Ook het Spijkenisse Medisch Centrum is op loopafstand.De bewoners In deze woning wonen (jong)volwassen vrouwen tussen de 18 en 40 jaar met een matige of licht verstandelijke beperking. Daarnaast kan er sprake zijn van sociaal-emotionele en/of milde psychische of psychiatrische problematiek. Ook cliënten met een lichamelijke of zintuigelijke beperking zijn welkom, mits de cliënt hierin vrij zelfstandig is en geen (of beperkte) verzorging nodig heeft.De begeleiding De groep bestaat uit jonge vrouwen die in een veilige omgeving willen wonen en gaan werken aan het vergroten van hun vaardigheden. Denk hierbij aan het vergroten van sociale vaardigheden en praktische vaardigheden, zoals het huishouden en de financiën. Daarnaast kan er ook gewerkt worden aan het verbeteren van het zelfbeeld en de weerbaarheid. De woning is bedoeld voor (jonge) vrouwen die ondanks hun leeftijd al veel hebben meegemaakt. Ze zijn op zoek naar een rustige woonvorm om vanuit daar te kunnen werken aan zichzelf. Het einddoel is dan ook dat ze uiteindelijk door kunnen stromen naar een meer zelfstandige woonvorm. Qua indicatie is een VG 6 gewenst. Andere indicaties worden niet per definitie afgewezen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Enige

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.