Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Marrewijkpad 9

Terug naar overzicht

Zuidwester is er voor mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Wil je graag gezellig samen met anderen wonen in een groepswoning of woon je liever alleen in een appartement? Samen gaan we op zoek naar de beste woonoplossing voor jou.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Algemene informatie Marrewijkpad 9 bevindt zich op de eerste verdieping in een complex met vier andere woningen. De woning kan zowel via de trap als via de lift bereikt worden. Het is een besloten woonvoorziening waarbij de voordeur op slot zit. In de woning is een gedeelde woonkamer met een groot balkon en negen slaapkamers aanwezig. De slaapkamers kunnen indien nodig op slot. De bewoners maken gebruik van een gedeelde doucheruimte, bestaande uit drie douches en twee toiletten. Een derde toiletruimte bevindt zich op de gang. Ook zijn er drie voorraadkasten en de mogelijkheid om de was te doen. Op de begane grond bevindt zich nog een tuin die behoort tot de woning.

De woning is rolstoeltoegankelijk, maar er zijn geen voorzieningen en kennis aanwezig voor cliënten die rolstoelafhankelijk zijn.

De bewoners Op de woning wonen zeven personen met een verstandelijke beperking die deels zelfredzaam zijn. Er kan sprake zijn van gedragsproblematiek. De individuele cliënt wordt ondersteund bij het dagelijks leven. Zelfbegrepen en zelfvaardig zijn de ondersteuningslijnen die gehanteerd worden op de woonvoorziening. Eigen regie staat voorop en de bewoners worden zoveel mogelijk betrokken bij het maken van keuzes. De expertise van de medewerkers ligt in het bieden van structuur en duidelijkheid.

Er wordt gestreefd naar saamhorigheid, door het doen van spelletjes en buitenactiviteiten. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. Overdag gaan de cliënten naar een passende dagbesteding.

De begeleiding Marrewijkpad 9 werkt met een vast team die korte ochtenddiensten en lange avonddiensten draaien, hierdoor is er niet de gehele dag door begeleiding aanwezig. In de nacht is er een wakende nachtdienst voor alle woningen aan het Marrewijkpad. Het team is getraind in het omgaan met probleemgedrag en gespecialiseerd in het bieden van een op een begeleiding bij bewoners met Meerzorg. Woonomgeving De woning ligt in het centrum van Spijkenisse. Op loopafstand bevindt zich een activiteitencentrum, kinderboerderij, metrostation, winkelcentrum en speeltuin. Tevens bevindt het Spijkenisse Medisch Centrum zich op loopafstand.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Intensief

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.