Wonen zonder beperking

De cliënten van de Merici hebben een verstandelijke beperking of een andere functionele beperking zoals ASS. Zij krijgen begeleiding naar behoefte en niveau, met als doel hen zo volwaardig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het appartementencomplex De Merici ligt in het voormalig Ursuline klooster in hartje Maastricht. De ruime appartementen hebben elk een eigen indeling, waardoor ze allemaal verschillend zijn. In de Merici kunnen 34 cliënten wonen in een eigen appartement met woonkamer, kitchenette, slaapkamer en ruime badkamer. De appartementen liggen verdeeld over drie verdiepingen. Het gebouw is voorzien van een lift. Cliënten kunnen in hun appartement koken en eten, maar de meeste eten in een van de gezamenlijke woonkamers. Er zijn vijf woonkamers, elk voor een vaste groep cliënten. Hier kunnen zij samen hun vrije tijd doorbrengen. Het gebouw heeft een grote (klooster)tuin met een aantal zitjes. Cliënten kunnen deelnemen aan tuinwerkzaamheden. Tevens is er de mogelijkheid om in de daarvoor bestemde ruimtes van de benedenverdieping dagbesteding te krijgen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Aangezien de locatie in het centrum van Maastricht is gelegen biedt het een unieke plek met veel ontspanningsmogelijkheden in de directe omgeving

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De cliënten van de Merici hebben een verstandelijke beperking of een andere functionele beperking zoals ASS. Zij krijgen begeleiding naar behoefte en niveau, met als doel hen zo volwaardig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Het merendeel van de cliënten ontvangt 24-uurszorg, maar ook begeleid zelfstandig wonen is mogelijk. De locatie heeft twee doelgroepen. 23 cliënten, verdeeld over 2 verdiepingen, hebben een ernstige tot lichte verstandelijke beperking. De overige 11 cliënten wonen op de derde verdieping, dan wel verspreid aan de rand van de locatie. Deze doelgroep is zwak tot bovengemiddeld begaafd met autisme

Aantal bewoners

34

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige, Gemiddeld

Omschrijving

Er wordt 24-uurszorg, ambulante begeleiding en dagbesteding geboden. Cliënten hebben een eigen royaal appartement, waar zij zelfstandig of met behulp van begeleiding hun huishouden draaien. Echter zij kunnen ook gebruikmaken van de gezamenlijke woonkamers, waar zij in een kleine vaste groep kunnen koken, eten en vrije tijd doorbrengen. Men kan daarnaast gebruikmaken van de grote kloostertuin. Op de begane grond vindt voor interne en externe cliënten dagbesteding plaats, hier worden horeca-, tuin, creatieve en educatieve activiteiten aangeboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.