Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Nieuwe Plantage 18-19 in Delft

Terug naar overzicht

Op de Nieuwe Plantage 18-19 wonen 12 jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Om hier te kunnen wonen moet je een WLZ indicatie hebben. Door de opzet van de woning is er een mogelijkheid tot zelfstandigheidstraining om later eventueel door te stromen.

Woning

Omschrijving

Op de Nieuwe Plantage 18-19 in Delft is 24-uurszorg. Dat betekent dat er ’s nachts een slaapdienst in het pand aanwezig is. Er zijn ook momenten op de dag dat de begeleiding voor korte tijd niet aanwezig is en je even alleen moet kunnen zijn. Alle ondersteuning en begeleiding wordt geboden in samenwerking met jouw netwerk en eventueel betrokken therapeuten. Jij mag zijn wie je bent en fouten maken mag. Wij zijn er om met jou te bespreken hoe het anders kan.

Wij bewegen met de mogelijkheden van jou mee en helpen je bij het maken van keuzes, zodat jij zoveel mogelijk de regie van je leven in eigen handen hebt. Wat jij wilt leren wordt vastgelegd in het zorgplan in overleg met ons en je netwerk. Ons doel hiervan is om jou zo zelfstandig mogelijk te maken zodat wij zo veel mogelijk overbodig worden voor jou. Het uitgangspunt van de begeleiding op de Nieuwe Plantage 18-19 is de samenwerking in de driehoek en het kernteam.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de woning zijn er ook gezamenlijke voorzieningen, zoals een woon-eetkamer, keuken en een serre, welke mogelijkheden biedt voor ontspanning. Er is altijd een mogelijkheid om gezamenlijk te eten, ook al heb je een eigen kookgelegenheid.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De Nieuwe Plantage 18-19 is een monumentaal pand, gelegen aan een park, op steenworp afstand van het centrum van Delft. Oorspronkelijk waren het twee aparte herenhuizen. Maar al vele jaren geleden zijn deze samengevoegd tot één grote woning. Het centrum van Delft is op loopafstand en de woning is dichtbij het openbaar vervoer en uitvalswegen. Er zijn 12 wooneenheden met kookgelegenheid en eigen sanitair. Je krijgt een eigen voordeursleutel.

Situering in wijk

Midden in de wijk. Je vindt hier onder andere:

  1. Winkels
  2. Bioscoop en theater
  3. Horeca
  4. Park
  5. Soos de Kiwiclub (voor allerlei leuke activiteiten)

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Op de Nieuwe Plantage 18-19 wonen 12 jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Om hier te kunnen wonen moet je een WLZ indicatie hebben. Door de opzet van de woning is er een mogelijkheid tot zelfstandigheidstraining om later eventueel door te stromen binnen of buiten de woning.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.