Wonen zonder beperking

ONS THUIS begeleid wonen Dongen

Terug naar overzicht

ADRES: Heuvelstraat 11 5101TB Dongen

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Een kleinschalige woonvorm van “Ons Thuis” waar aandacht en liefde centraal staan.

Locatie ons thuis Dongen bestaat uit een maximaal aantal bewoners van 7. Binnen onze locatie bootsen wij het thema "THUIS" zo veel mogelijk na.

We werken met een klein, vast en professioneel team, waarin elke bewoner zijn Persoonlijke begeleider heeft zodat deze het aanspreekpunt is voor de bewoner en of familieleden. Familieleden en vrienden zijn altijd welkom bij ons op locatie. Tevens wordt er met een zorg/begeleidingsplan gewerkt, welke regelmatig wordt geevalueerd en besproken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Ruime woon- en eetkamer, gezamenlijke keuken en tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De locatie ligt nabij gelegen centrum.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De doelgroep van deze locatie: mensen met LVG en/of GGZ problematiek.
Wanneer een verstandelijke en/of sociaal emotionele beperking zorgt voor de noodzaak van begeleid wonen, is het essentieel dat een persoon met alle waardigheid begeleid wordt. Hierbij is niet de beperking de leidraad, maar de mogelijkheden binnen die beperking.
Een thuis creeër je niet met grote groepen, niet alleen met een wetenschappelijk onderbouwd zorgplan, maar met individuele aandacht, onvoorwaardelijke liefde, veiligheid en respect.
Daarbij is het uiteraard belangrijk dat zij werken aan doelen zodat zij zich blijven ontwikkelen en uitgedaagd hierin worden. Dit kan op gebied van zelfredzaamheid zijn, maar ook op andere terreinen in hun leven.
Wij hebben ontdekt dat structuur in hun leven een belangrijk element is. Dat is vaak hun houvast. Daarom is belangrijk vaste gezichten en een niet te groot team waarbij ze zich veilig voelen.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

1 of meerdere kamers beschikbaar (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Dongen is bedoeld voor degene die al meer zelfstandig zijn. Bewoners dienen bepaalde vaardigheden al onder de knie te hebben. Er is geen slaapwacht op deze locatie, echter wel een achterwacht.

ADRES:
Heuvelstraat 11
5101TB Dongen

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.