Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Ouderinitiatief stichting HasselerBorgh

Terug naar overzicht

De HasselerBorgh is een in 2006 door ouders, in samenwerking met Woningbouwvereniging Welbions, gerealiseerd woonproject. Ouders/vertegenwoordigers vormen samen de stichting HasselerBorgh. De groep bestaat uit 12 bewoners tussen de 18 en 48 jaar met een verstandelijke beperking VG3 – VG6.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Het gebouw bestaat uit 12 appartementen en een grote gemeenschappelijke ruimte voor bewoners om samen dingen te doen. Tevens is er een kantoor met slaapkamer voor de begeleiding.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de gemeenschappelijke huiskamer met keuken wordt samen gekookt, gegeten, tv gekeken of iets gezelligs gedaan. Daarnaast is er een tuin met terras en speelveld.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner heeft een eigen appartement van ongeveer 60m2 met woonkamer, open keuken, slaapkamer, badkamer en balkon.

Situering in wijk

De HasselerBorgh staat in een groene wijk, de Hasseler Es, in Hengelo. Er tegenover is een supermarkt, maar ook het winkelcentrum, bibliotheek, en wijkcentrum zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

De HasselerBorgh is een ouderinitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking (VG4 – VG6) dat inspeelt op individuele wensen van bewoners als verlengstuk van thuis. De bewoners staan centraal zodat er zo gewoon mogelijk gewoond kan worden in een huiselijke warme sfeer. De groep bestaat uit 12 bewoners tussen de 18 en 48 jaar met een verstandelijke beperking VG3 – VG6

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Een professioneel team begeleidt de bewoner(s) en waakt over het welzijn van de bewoners en kwaliteit van hun dagelijks leven, zowel individueel als collectief. In de HasselerBorgh is verzorging en begeleiding voor wonen. Per bewoner wordt een individueel plan opgesteld samen met de orthopedagoog. Naast het wonen gaan de bewoners naar dagbesteding.
Ouders/vertegenwoordigers worden geacht actief mee te doen in het bestuur of commissies, zoals organiseren van uitjes, onderhoud van de tuin etc.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.