Wonen zonder beperking

Per 1 juli 2022 wordt deze unieke locatie in Heerlen geopend. Parelhof is een 24uurs locatie en heeft 60 fraaie zorgwoningen verdeeld over 5 woonlagen. Iedere woning beschikt over eigen sanitair en keuken.

Woning

Soort woning

Appartement, Studio

Omschrijving

Intensieve zorgvraag in het souterrain en op de begane grond:
Het souterrain en de begane grond zijn de etages waar zorg wordt geboden aan mensen met een intensievere zorgvraag. Iedereen heeft zijn eigen studio of appartement. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de algemene ruimtes. Zoals een snoezelruimte, een grote gemeenschappelijke woonkamer met tuin, een verpleegbadkamer, een algemene wasruimte en een mindervalide toilet. Daarnaast zijn er extra brede deuren in het gebouw voor mensen die rolstoel of bed afhankelijk zijn.
Deze afdeling bestaat uit 14 studio’s van ongeveer 25 m2 groot verdeeld over het souterrain en de begane grond. Iedere studio is voorzien van een woon/slaap gedeelte, keukenblok, badkamer en kleine tuin. Daarnaast zijn er op de begane grond ook nog 5 appartementen van ongeveer 50 m2 groot. Ieder appartement is voorzien van een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, badkamer, boiler/opbergruimte en een eigen balkon.

Begeleid wonen op de eerste en tweede verdieping
Een appartement is ongeveer 50 m2 groot. Ieder appartement is voorzien van een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, badkamer, boiler/opbergruimte en een eigen balkon.
Wonen bij Parelhof Wij vinden het belangrijk dat je de dingen die je zelf kunt doen ook zelf blijft doen. Heb je ergens hulp bij nodig dan helpt begeleiding jou daarbij. Of je nu hulp nodig hebt met je post of je zakgeld, bij het opruimen en netjes houden van je appartement, of bij het onderhouden en uitbreiden van je sociale netwerk. Alles is erop gericht dat je datgene zelf doet wat je zelf kan, en geholpen wordt waar het nodig is. Je krijgt begeleiding die bij jou aansluit. Voor iedere bewoner betekent dit iets anders. Samen kijken we wat jouw wensen en mogelijkheden zijn. Naast de fysiek aanwezige begeleiding kun je ook een beroep doen op DigiContact voor begeleiding via beeldbellen. Begeleiding vindt het belangrijk dat jij je thuis voelt op de plek waar je woont en dat je gelukkig bent met je leven. Samen met jou willen we hier dan ook graag aan werken.


Begeleid zelfstandig wonen op de derde etage
De derde etage bestaat uit 15 appartementen en 1 woonkamer. Iedereen heeft zijn eigen appartement en mag gebruik maken van de algemene woonkamer voor een kop koffie, om gezellig te kletsen of samen te eten. Begeleiding ondersteunt jou bij de vragen die je hebt. Ieder appartement is voorzien van een woonkamer met keukenblok, slaapkamer, badkamer, boiler/opbergruimte en een eigen balkon

Indeling gemeenschappelijk deel

Iedere etage kent een of meerdere gemeenschappelijke ruimten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Parelhof neemt een centrale plek in de wijk in. In de omgeving is winkelcentrum Heerlerheide. In de nabijheid is een bushalte.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Dementie, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Parelhof is een veelzijdige levensbestendige locatie!
De locatie is geschikt voor mensen met een intensieve zorg vraag, begeleid wonen tot begeleid zelfstandig wonen. Van jong tot oud ! Voor ieder wat wils.

Intensieve zorgvraag
Het souterrain en de begane grond zijn de etages waar zorg wordt geboden aan mensen met een intensievere zorgvraag zoals de ouder wordende bewoner, verpleging, dementie. Iedereen heeft zijn eigen studio of appartement. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de algemene ruimtes. Zoals een snoezelruimte, een grote gemeenschappelijke woonkamer met tuin, een verpleegbadkamer, een algemene wasruimte en een mindervalide toilet. Daarnaast zijn er extra brede deuren in het gebouw voor mensen die rolstoel of bed afhankelijk zijn.

Begeleid wonen
De eerste en tweede verdieping zijn de etages waar begeleiding jou helpt met de hulpvragen die je hebt. Iedereen heeft zijn eigen appartement. Op deze 2 etages vindt je in totaal 26 appartementen en 4 huiskamers. Op iedere verdieping zijn 2 huiskamers waar je met nog een aantal andere mensen gezellig kan koffie drinken en kletsen, en ook samen kunt eten.

Begeleid zelfstandig wonen
De derde etage bestaat uit 15 appartementen en 1 woonkamer. Iedereen heeft zijn eigen appartement en mag gebruik maken van de algemene woonkamer voor een kop koffie, om gezellig te kletsen of samen te eten. Begeleiding ondersteunt jou bij de vragen die je hebt.

Dagbesteding bij Parelhof intensief
Je kan hier jezelf zijn, met wederzijds respect en in harmonie. Het personeel bestaat uit medewerkers die pedagogisch en/of medisch geschoold zijn. Er wordt belevingsgericht gewerkt. Niets moet, we kijken naar de interesses en mogelijkheden van jou. We wandelen bijvoorbeeld vaak of we spelen een spelletje, bakken iets lekkers of kijken een film. De begeleiders koken zelf, eventueel met hulp van jou. De wensen van jou zijn richtinggevend in de dagbesteding. Je kan dagbesteding krijgen op de afdeling zelf of je kan deelnemen aan de dagbesteding op de begane grond die wordt verzorgd vanuit werk en begeleiding. Hierbij kijken we samen met jou naar je behoeften en mogelijkheden.

Dagbesteding bij begeleid (zelfstandig) wonen
Heb je al werk of dagbesteding dan kun je daar gewoon naartoe blijven gaan. Het is ook mogelijk om naar dagbesteding te gaan bij Philadelphia. Daarnaast kan werk en begeleiding jou ondersteunen bij het vinden van een ‘vrijwilligers’ plek elders die past bij jou vraag.

Aantal bewoners

60

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

Samen dingen doen
Autonomie en zeggenschap over jouw leven staan centraal bij ons. We houden ook van sociale contacten. Denk aan met de buren iets ondernemen, samen feest vieren of naar sportactiviteiten gaan. Je krijgt ondersteuning bij dagelijkse activiteiten, zoals het doen van het huishouden, het onderhouden van sociale contacten, het meedoen in de maatschappij en het zinvol invullen van de dag door werk of dagbesteding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.