Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wonen met 24/7 begeleiding binnen een karakteristiek pand uit 1880.

Woning

Soort woning

Studio, Groepswoning

Omschrijving

Bij een verbouwing in 2024 zijn er 10 studio’s gerealiseerd. Er zijn 5 badkamers en 5 douches in de woning, deze voorzieningen delen de bewoners. Elke studio heeft een klein keukentje.

Indeling gemeenschappelijk deel

Op deze locatie wordt veel in de gezamenlijkheid gedaan, omdat de bewoners hier behoefte aan hebben. Samen eten, samen een spelletje doen of bijvoorbeeld samen in de woonkamer een leuke film kijken.

  • Algemene keuken + eetkamer, waar dagelijks wordt gekookt voor alle bewoners.
  • Algemene wasruimte.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

  • Studio met een kitchenette.
  • Toilet en douche deel je met een medebewoner.

Situering in wijk

Op loopafstand van onze woonlocatie Kastanjelaan. Er zijn er veel voorzieningen op loopafstand in de buurt.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Ensõ biedt 24-uurs begeleid wonen binnen een open setting voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische stoornissen en daarmee samenhangende gedragsproblematiek.

Enso biedt begeleiding en ondersteuning op alle levensgebieden, waarbij het uitgangspunt is een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Voor elk begeleidingstraject worden er afspraken gemaakt en vastgelegd in het zorgplan.

De leeftijdsindicatie voor onze woonvormen zijn 18+, en voor mensen met een Wlz VG of GGZ indicatie vanuit het Zorgkantoor.

Aantal bewoners

10

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze visie is dat mensen met een (complexe) zorgvraag, voortkomend uit een (licht) verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening en/of onbegrepen gedrag, een eigen plaats in de samenleving hebben en zo zelfstandig mogelijk hun leven invullen.

Onze zorg- en dienstverlening is erop gericht woon-, leef- en werkomstandigheden volgens hun keuze te organiseren. Aansporing vanuit onze professionals tot zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid met als uitgangspunt kijken naar de mogelijkheden van de bewoner.

Binnen Ensõ werken we met de methodiek zorg met compassie. Binnen deze werkwijze staat ‘de mens’ centraal. Gentle teaching vormt de basis en is hier het uitgangspunt voor mensgerichte zorg. ‘Mensgericht’ gaat over zorg naar de wensen van de bewoner.

We zien je en laten je voelen dat je gezien wordt om wie je bent.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.