Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Weverstraat

Terug naar overzicht

In een monumentaal pand in hartje Arnhem hebben wij 16 studio's. Waar het kan, woon je zelfstandig. Waar nodig, krijg je ondersteuning. Er zijn verschillende soorten studio's.

Woning

Soort woning

Studio, Appartement

Omschrijving

Studio’s (eenkamer appartement) of een appartementen met een extra slaapkamer. Alle studio's of appartementen zijn verschillend, maar ze beschikken allen over een woonkamer met open keuken (voorzien van alle hedendaagse gemakken zoals een inductieplaat, inbouwkoelkast en afwasmachine), een moderne badkamer met hangtoilet, douchecabine en aansluiting voor een wasmachine.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke ruimte waar koffie gedronken kan worden met elkaar.

Buiten de openingstijden van activiteiten centrum 't College, kan er gebruik gemaakt worden van de algemene tuin.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Eigen studio of appartement (met een slaapkamer).

Situering in wijk

Midden in het centrum van Arnhem.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Ensõ biedt 24-uurs begeleid wonen binnen een open setting voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische stoornissen en daarmee samenhangende gedragsproblematiek.

Enso biedt begeleiding en ondersteuning op alle levensgebieden, waarbij het uitgangspunt is een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Voor elk begeleidingstraject worden er afspraken gemaakt en vastgelegd.

De leeftijdsindicatie voor onze woonvormen zijn 18+, en voor mensen met een Wlz VG of GGZ indicatie vanuit het Zorgkantoor.

Aantal bewoners

16

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Onze visie is dat mensen met een (complexe) zorgvraag, voortkomend uit een (licht) verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening en/of onbegrepen gedrag, een eigen plaats in de samenleving hebben en zo zelfstandig mogelijk hun leven invullen.

Onze zorg- en dienstverlening is erop gericht woon-, leef- en werkomstandigheden volgens hun keuze te organiseren. Aansporing vanuit onze professionals tot zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid met als uitgangspunt kijken naar de mogelijkheden van de bewoner.

Binnen Ensõ werken we met de methodiek zorg met compassie. Binnen deze werkwijze staat ‘de mens’ centraal. Gentle teaching vormt de basis en is hier het uitgangspunt voor mensgerichte zorg. ‘Mensgericht’ gaat over zorg naar de wensen van de bewoner.

We zien je en laten je voelen dat je gezien wordt om wie je bent.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.