Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Particulier wooninitiatief Boszicht

Terug naar overzicht

Boszicht is een particulier wooninitiatief voor 12 mensen met een verstandelijke beperking. Educatie en ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Daarnaast zijn we een actieve groep. We gaan er veel op uit en/of organiseren veel op Boszicht zelf. Voor meer info: www.boszicht.nu

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Wij hebben het geluk dat we in een schitterend monumentaal pand mogen wonen en werken. Het is een groot huis met 2 verdiepingen en kelders en een grote tuin er omheen.

Op de begane grond hebben we 3 kamers voor bewoners, op de 1e etage 6 kamers en op de 2e etage weer 3.

Indeling gemeenschappelijk deel

Beneden hebben we 2 algemene woonkamers. Ze zijn gezellig en hip ingericht, aansluitend op de behoeften van onze bewoners.
Ook is er een grote keuken, een serre en een grote ruimte met eetgelegenheid, knutselspullen en een washoek.

We eten doordeweeks in twee groepen. Beide groepen zitten dan in verschillende ruimtes. De ene groep kookt een aantal dagen voor zichzelf en heeft geen begeleiding bij het eten. De andere groep kookt samen met begeleiding en eet ook met begeleiding in de buurt.

Buiten hebben we een hele grote tuin. Achterin de tuin zit een moestuin, er staat een trampoline en een tafeltennistafel.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bewoners hebben een eigen woon- slaapkamer met een wastafel en kleine koelkast. Twee kamers hebben een eigen toilet. Niemand heeft een eigen keuken, douche of badkamer. De kamers zijn allemaal minimaal 25-30 m2 groot.

Situering in wijk

We wonen middenin een gewone woonwijk. Op loopafstand is de Spar, maar we wonen ook dichtbij Paleis Het Loo.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Boszicht is een kleinschalig particulier wooninitiatief voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Onze bewoners zijn tussen de 20-40 jaar oud. Ze hebben een VG-indicatie tussen VG3 t/m VG6. Het is een gemengde woning met zowel dames als heren.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De ondersteuning wordt op maat geleverd en is individueel gericht. De begeleiding is op basis van de VG-indicatie en de bijbehorende zorgbehoeften.
Met de bewoner en zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger wordt een zorgplan opgesteld waarin de afspraken liggen over welke zorg en begeleiding wordt gegeven. Bij ons kunnen mensen wonen met een VG3, 4, 5 of 6.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.