Wonen zonder beperking

De Piet Hein is een locatie gelegen middenin een woonwijk. Er is veel contact met buurtbewoners. De appartementen en huizen zijn gebouwd rond een open parkeergelegenheid. Het is makkelijk elkaar te ontmoeten omdat buren elkaar vaak tegen komen.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Vraaggericht en competentiegericht werken vormen de basis van het methodisch werken. Dit betekent dat de vraag van de cliënt het uitgangspunt voor overleg en aanbod vormt.
Persoonlijke groei van de cliënt wordt mogelijk gemaakt d.m.v. haalbare doelen, succeservaringen en overzichtelijke stappen.
Cliënten krijgen een actieve rol bij de invulling van de ondersteuning, die zij willen ontvangen.

Indeling gemeenschappelijk deel

De ontmoetingsruimte en een appartement is gelegen op de begane grond.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ieder appartement is voorzien van een ruime hal, woonkamer, slaapkamer, open keuken, douche, toilet.

Situering in wijk

Het is gelegen in de woonwijk Stromenwijk van Middelburg. De locatie is op tien minuten loopafstand van een winkelcentrum en de locatie Het Hof.
Het project behelst naast de appartementen van Stichting Philadelphia Zorg nog tweeëntwintig appartementen voor senioren en een woongroep van de Stichting WMZO.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Piet Hein is een locatie gelegen middenin een woonwijk. Er is veel contact met buurtbewoners. De appartementen en huizen zijn gebouwd rond een open parkeergelegenheid. Het is makkelijk elkaar te ontmoeten omdat buren elkaar vaak tegen komen. Het centrum van Middelburg, een winkelcentrum, kerk, sportschool, OV en een wijkcentrum zijn vlakbij de locatie. Op de Piet Hein wonen negen voornamelijk jonge cliënten in een eigen appartement. Er is ook een Steunpunt om elkaar te ontmoeten, te koken, eten etc. voor wie wil. De cliënten krijgen ondersteuning op afspraak aan huis en leren om zo zelfstandig mogelijk hun leven in te richten zoals zij het graag zouden willen op gebied van wonen, werken, vrije tijd, relaties, vriendschappen, gezondheid en familie. Ook is er ondersteuning bij het groepsgebeuren op het Steunpunt wanneer dit open is.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De ondersteuning in het appartement is gericht op individuele leer -en/of zorgmomenten van de cliënt en kan ondersteunende begeleiding, huishoudelijke verzorging en/of persoonlijke verzorging inhouden.
De ondersteuning wordt geboden op afspraak.

De ondersteuning in de ontmoetingsruimte is gericht op het aangaan van sociale contacten en op het beantwoorden van geplande en ongeplande begeleidingsvragen. De begeleiding ondersteunt de cliënt bij activiteiten die gericht zijn op de dagelijkse routine; sociale –en emotionele vaardigheden en praktische vaardigheden.

In de gezamenlijke ontmoetingsruimte kan dagelijks in groepsverband gegeten worden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.