Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Kind, Jeugd & Gezin-Raayke-Brembos

Terug naar overzicht

Beschermde woonvorm aan de rand van het dorp voor kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematieken.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Raayke is een woonvorm waarbinnen een 5-tal groepswoningen gesitueerd zijn. Ieder met zijn eigen specifieke zorgprofiel.

Indeling gemeenschappelijk deel

Woonkamer, keuken, gang met 6 slaapkamers, gemeenschappelijke badkamer en toiletten. Alles gelijkvloers. Vanuit de woonkamer toegang tot grote volledig omheinde tuin met speeltoestellen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt heeft zijn eigen slaapkamer. Er wordt (gezien de jonge leeftijd) veelal gebruik gemaakt van de gemeenschappelijke ruimtes.

Situering in wijk

t Raayke ligt aan de rand van het dorp binnen de gemeente Tienray (Horst aan de Maas). Bosrijke omgeving in de directe nabijheid.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Kinderen in de leeftijd van 4 tot12 jaar met een ernstig meervoudige beperking.

Aantal bewoners

6

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Binnen de woongroepen van het Raayke wordt multidisciplinair gewerkt. Naast (SKJ geregistreerde) begeleiders en coördinerend begeleiders, is de gedragsdeskundige nauw betrokken. Indien nodig kan er ook een beroep worden gedaan op andere paramedici, zoals logopedie, PMT etc.


Binnen Brembos bieden we een pedagogisch veilig leefklimaat, waarbij begeleiding gericht is op verzorging, begeleiding en toezicht en het creëren van sfeer en huislijkheid. Er wordt gewerkt met ondersteunend communicatiemiddelen zoals picto’s, verwijzers, ondersteunende gebaren en leespraat.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.