Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Daelzicht-Beschermd Wonen-Rank

Terug naar overzicht

Rank bestaat uit 2 woongroepen (vanaf 18 jaar) voor bewoners met een (zeer) ernstige tot lichte verstandelijke beperking, met bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problematiek met eventueel bijkomende lichamelijke of zintuigelijke beperkingen, ontwikkelingsproblematiek en/of gedragsproblematiek.

Woning

Soort woning

Appartement, Groepswoning

Omschrijving

Een woongroep met aparte appartementen die elk ongeveer 37 m2 groot zijn, voor individueel gebruik.
Ieder appartement heeft een eigen woonkamer (soms met eigen aanrechtblok), een slaapkamer, badkamer, berging en een eigen kleine tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

Per 10 appartementen is er 1 gezamenlijke woonkamer en 1 gezamenlijke keuken met een tuin en een binnenplaats met diverse zitplaatsen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Een appartement heeft een eigen woonkamer (soms met eigen aanrechtblok), een slaapkamer, badkamer, berging en een eigen kleine tuin.

Situering in wijk

Het is fijn wonen in Heel! Je hebt hier alles wat wonen en leven fijn maakt binnen handbereik.
Het dorp Heel is een van de oudste en grootste dorpen in Midden-Limburg en is onderdeel van de gemeente Maasgouw.
Het centrum van Heel ligt dichtbij Rank. Hier kun je belangrijke voorzieningen vinden en er liggen diverse winkels. En je kunt met het openbaar vervoer reizen.
Verder vind je op het Daelzicht-terrein in Heel een bos, een dierenweide, visvijvers, een sporthal en een zwembad.
Kortom, niet alleen voor je dagelijkse behoeften maar ook om te ontspannen biedt Heel verrassend veel!

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Rank bestaat uit 2 woongroepen voor mensen vanaf 18 jaar.
In woongroep 1
wonen bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking, met bijkomende gedrags- en/of psychiatrische problematiek. Denk bijvoorbeeld aan een autisme spectrum stoornis, persoonlijkheidsproblematiek of problemen in de emotieregulatie of impulscontrole.
In woongroep 2
wonen bewoners met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking met eventueel bijkomende lichamelijke of zintuigelijke beperkingen, ontwikkelingsproblematiek en/of gedragsproblematiek.

Aantal bewoners

20

Open plaatsen

4 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Je hebt (zeer) intensieve begeleiding nodig en hebt verschillende zorgvragen.
In Rank woon je op een fijne, beschermde plek in een rustige omgeving, in een prettige woning met een huiselijke sfeer. Je hebt structuur, stabiliteit en rust nodig. Soms vind je het moeilijk om te communiceren, word je boos, ben je verdrietig of wil je stoom afblazen. Wij zijn er dan voor jou. Een praatje maken samen, geborgenheid en duidelijkheid in een veilige en vertrouwde sfeer is belangrijk voor je om je goed te voelen.
Wij stimuleren je bij je ontwikkeling, kijken samen naar je mogelijkheden, wat jij fijn vindt en ondersteunen je in jouw behoeften.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.