Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Ravensnest 1

Terug naar overzicht

De groepswoning biedt plaats aan 14 cliënten, zowel mannen als vrouwen. Deze volwassenen hebben een ernstige verstandelijke beperking, een stoornis in het autismespectrum of een verwante contactstoornis. Zij hebben behoefte aan volledige hulp bij hun persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen o...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Ravensnest 1 in Terheijden is een prikkelarme nieuwbouw woning, die deel uitmaakt van een cluster van 3 woningen met een functioneel ingerichte tuin. De woning is rolstoeltoegankelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

De clienten delen de huiskamer en keuken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere cliënt beschikt over een eigen slaapkamer en sanitaire voorziening

Situering in wijk

De woning is gelegen aan de rand van nieuwbouwwijk het Gruytpark en op loopafstand van dagactiviteitencentrum, kinderboerderij en winkels.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De groepswoning biedt plaats aan 14 cliënten, zowel mannen als vrouwen. Deze volwassenen hebben een ernstige verstandelijke beperking, een stoornis in het autismespectrum of een verwante contactstoornis. Zij hebben behoefte aan volledige hulp bij hun persoonlijke verzorging. Daarnaast kunnen onduidelijke situaties leiden tot angst- en paniekreacties. De communicatie is visueel en tactiel, en wordt ondersteund door pictogrammen en verwijzers. Cliënten bezoeken overdag een nabijgelegen dagactiviteitencentrum.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Zeer intensief

Verzorging

Zeer intensief

Behandeling

Zeer intensief

Omschrijving

De begeleiding is gericht op structuur, voorspelbaarheid van de daginvulling en het creëren van een stabiele en overzichtelijke woonomgeving. Kennis en ervaring rondom moeilijk verstaanbaar gedrag zijn aanwezig. Begeleiders werken in onregelmatige diensten. ‘s Nachts is er nachtaanwezigheid en een oproepbare wakkere nachtdienst. In verband met de specifieke begeleidingsbehoefte is er meer dan gemiddelde inzet van begeleiders.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.