Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Rietwal 26; Visio De Brink, kleinschalig wonen op een beschermd terrein.

Terug naar overzicht

Visio De Brink ligt aan de rand van het Drentse dorp Vries. In de moderne woonwijk wonen ongeveer 190 mensen met een visuele en verstandelijke beperking. De twee-onder-een-kapwoningen op het terrein zijn kleinschalig en aangepast aan de behoeften en wensen van de bewoners.

Woning

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Rietwal 26 staat een woonhuis van Visio, gevestigd op het terrein De Brink in Vries. De Brink heeft een dorps karakter en is landelijk gelegen. Cliënten hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk het dorp en de voorzieningen te bereiken. De gemeente denkt hierin actief met ons mee. Op het terrein is een cadeauwinkel, aangepaste speeltuin, zwembad, kinderboerderij de Kiep en andere voorzieningen aanwezig. Op Rietwal 26 is ruimte voor 6 cliënten. Momenteel zijn er 5 cliënten woonachtig. Zij variëren in de leeftijd tussen de 30 jaar en 46 jaar. De cliënten zijn allemaal mobiel. Van de 5 cliënten zijn er 3 auditief beperkt, waarvan 2 cliënten doof zijn. 1 cliënt is blind en 2 cliënten zijn slechtziend. De communicatie met onze cliënten gaat vooral via de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het verstandelijke niveau van de cliënten ligt tussen matige verstandelijke beperking en ernstige verstandelijke beperking. Er is een groot verschil in (praktisch) kunnen en (emotioneel) aankunnen. De cliënten zijn redelijk zelfstandig en bezitten een groot aantal vaardigheden. Sommige hebben hulp nodig tijdens een aantal ADL-taken Rietwal 26 is een actieve groep. We houden ervan om leuke dingen en uitjes te doen. Zo gaan wij met een deel van de groep naar (bijna) elke thuiswedstrijd van FC Groningen en doen wij vaak mee aan activiteiten op De Brink. Wanneer er van recreatie een uitnodiging binnenkomt, kijken wij of dit leuk en/of mogelijk is voor onze woning. Cliënten hebben ook nog clubjes op vaste dagen waar zij ook van genieten, zo heb je bijvoorbeeld de tutclub, kookclub en beweging. In de weekenden gaan er cliënten naar huis. Met de overige cliënten wandelen we naar het dorp voor boodschappen, we kijken of er iets leuks te doen is in de buurt of maken het in huis gezellig door samen te bakken of te koken. Door het verschil in kunnen (vaardigheden) en aankunnen (sociaal emotionele ontwikkeling) is er grote kans op overvraging en mede daardoor moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast speelt ook de communicatie en het niet goed kunnen uiten of begrepen worden door de dove beperking en de noodzaak van gebarentaal een rol bij het ontstaan van moeilijk verstaanbaar gedrag.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Intensief, Op basis van ZZP's

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.