Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Roggeveld is een woonlocatie in Nieuwveen. Het is een warme, gezellig en fijne plek voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die graag zelfstandiger willen worden.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Bij Roggeveld krijg je een vast team van acht mensen en een huishoudelijke hulp. Zo kun je rekenen op vertrouwde gezichten die er elke dag zijn. De begeleiding is er op bepaalde tijden:

- Doordeweeks zijn er ’s avonds van tot 21.00 uur twee begeleiders

-'s Nachts is er altijd iemand beschikbaar via een alarmsysteem voor noodgevallen.

Kortom: er is voldoende begeleiding in de buurt waarop je kunt vertrouwen. Het is erg belangrijk en fijn dat je ongeveer 2 uur per dag alleen kunt zijn. Samen maken we daar goede afspraken over.

Samen groeien in zelfstandigheid en je ontwikkeling

Het belangrijkste is dat we samen met jou je veilig kunnen laten groeien in je zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we op een positieve en ondersteunende manier. We zorgen ervoor dat de sfeer vriendelijk en sociaal is.

Indeling gemeenschappelijk deel

Je krijgt in onze woning een eigen kamer. We hebben twee gezellige huiskamers met keukens en één appartement. Er is ook een logeerkamer voor een tijdelijk verblijf of een proefperiode. Ons huis heeft drie verdiepingen, maar er is geen lift. De meeste slaapkamers bevinden zich boven. Het is daarom prettig als je goed kunt lopen en bewegen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Buiten de woning zijn er veel mogelijkheden om je tijd plezierig en nuttig te besteden. Je kunt sport en beweegactiviteiten doen, aangeboden door de afdeling recreatie. We maken ook uitstapjes met de groep die je zelf kunt voorstellen tijdens ons maandelijkse overleg, waar iedereen zijn mening en ideeën, maar ook zorgen kan delen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.