Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Prezzent- Schapebloem

Terug naar overzicht

De Schapebloem is een nieuw en modern gebouw met 25 complete appartementen, twee gezamenlijke woonkamers en een gezellige algemene ruimte. Het gebouw is heel milieuvriendelijk, er wordt geen energie verspild: we hebben bijvoorbeeld zonnepanelen, driedubbel glas en vloerverwarming.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Je appartement is ruim en licht. Je hebt een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. Er is een aansluiting voor een wasmachine en droger. Elk appartement heeft een tuintje of balkon. De woningen aan de zonkant hebben een automatisch zonnescherm.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn twee gezamenlijke woonkamers en een gezellige algemene ruimte. Op het dakterras vind je een groentetuin, plantenkas en volière. Vanaf het dak kijk je zo op de kinderboerderij. Een rolstoel is geen probleem: er zijn geen drempels, de deuren zijn breed en er is een lift. De bewoners hebben zelf de kleuren uitgekozen van het gebouw en van de muren in hun eigen appartement.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Je appartement is ruim en licht. Je hebt een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. Er is een aansluiting voor een wasmachine en droger. Elk appartement heeft een tuintje of balkon. De woningen aan de zonkant hebben een automatisch zonnescherm.

Situering in wijk

De Schapebloem ligt in een rustige woonwijk, dicht bij de natuur. Het winkelcentrum aan het Chopinplein is op 5 minuten fietsen. Onze bewoners gaan ook graag naar het tuincentrum in de buurt. Er is een zwembad in Culemborg en er zijn veel sportverenigingen. Je kunt mooi fietsen op de dijk. We hebben een duofiets, waarmee je gezellig met z’n tweeën op pad kunt. Aan de overkant van de weg is de levendige kinderboerderij. Sommige bewoners hebben daar hun werk of dagbesteding.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Lichamelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Verstandelijke beperking

Omschrijving

Er is 24 uur per dag begeleiding, maar alles wat nog lukt, doe je zelf. Je hebt een eigen keukenblok, dus je kunt in je appartement koken en eten. Als het nodig is, helpt een begeleider of vrijwilliger je daarbij. Wil je liever samen koken en eten? Dat kan in een van de gezamenlijke ruimtes. In deze gezellige woonkamers met keuken, drinken de bewoners ook vaak samen koffie, kijken tv of doen een spelletje.

Je hebt een persoonlijk begeleider. Hij of zij bezoekt je op afspraak. Jullie spreken samen af welke ondersteuning of zorg je nodig hebt.

Heb je andere zorg nodig, nu of later, dan proberen we die te regelen. Als het nodig is, zorgen we voor een tillift of andere aanpassingen in je appartement. Zo kun je zo lang mogelijk op de Schapebloem blijven wonen.

Aantal bewoners

28

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.