Wonen zonder beperking

Schefferstaete

Terug naar overzicht

Schefferstaete is een woonlocatie in Dordrecht voor mensen met een verstandelijke beperking (VB).

Woning

Omschrijving

De locatie bevindt zich in een monumentaal pand met lift in het centrum van Dordrecht

Indeling gemeenschappelijk deel

Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers. Hier kun je samen eten, elkaar ontmoeten en een spelletje spelen of televisie kijken. Er wordt gekookt op de locatie. Je kiest zelf of je hier gebruik van maakt. Natuurlijk mag je ook in je eigen appartement koken en eten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Je hebt een eigen appartement met een woonkamer, keuken en badkamer. Sommige appartementen hebben een aparte slaapkamer.

Situering in wijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk en is op minder dan 1 km afstand van een centrum, een uitgaansgelegenheid, winkels en het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De locatie bevindt zich in een monumentaal pand met lift in het centrum van Dordrecht. Bewoners zijn vrij zelfstandig in de leeftijd van 20 tot 70 jaar. We hebben ruimte voor 22 bewoners.

Aantal bewoners

22

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is 's nachts geen begeleiding aanwezig. In geval van nood maak je gebruik van een achterwachtsysteem: als het nodig is komt er iemand naar de locatie. Alle bewoners hebben een ondersteuningsplan met eigen zorgvragen. Van hieruit krijg je de ondersteuning die je nodig hebt.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.