Wonen zonder beperking

De woonlocatie Schiekade van Philadelphia West is een gerenoveerd pand. Er bevinden zich 12 appartementen in het pand, met eigen badkamer en eigen keukenblok. Er is ook gemeenschappelijke ruimte, zoals een woonkamer waar je samen kunt koken en eten bijvoorbeeld.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Op de locatie Schiekade wonen jonge mensen met een lichte verstandelijke beperking. Met begeleiding ontdekken ze hoe ze zo zelfstandig mogelijk in het leven kunnen staan. Overdag gaan ze naar school of naar passend werk. Sommige bewoners zijn graag op zichzelf, anderen zijn meer samen en spreken samen af. De locatie is in het centrum van Rotterdam.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de gemeenschappelijke woonkamer kun je samen koken en ook samen eten aan een eettafel. Er is een lift in het pand. De tuin/binnenplaats is ook gemeenschappelijk.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De appartementen hebben een eigen badkamer met wc en een eigen keukenblok. Je hebt een eigen brievenbus en er is ook een wasmachine aansluiting. De appartementen zijn ongeveer 45 m2 groot. Het appartement dat nu vrij is heeft een zit/slaapkamer. (Er zijn ook appartementen met een aparte slaapkamer.)

Situering in wijk

De Schiekade ligt in het centrum van Rotterdam, met de tram voor de deur en alles in de buurt.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

De woonlocatie Schiekade van Philadelphia Zorg West is een gerenoveerd pand. Er bevinden zich 12 appartementen in het pand, met eigen badkamer en eigen keukenblok. Er is ook gemeenschappelijke ruimte, zoals een woonkamer waar je samen kunt koken en eten bijvoorbeeld. Achter het pand is een binnenplaats en bevinden zich nog 4 extra appartementen.

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Er is altijd woonbegeleiding aanwezig. 's Nachts is er een slaapwacht. De begeleiding werkt samen met jou aan je doelen. We maken samen afspraken over waar jij ondersteuning bij nodig hebt. We willen dat jij zoveel mogelijk zelf doet en dat wij alleen helpen waar dat nodig is.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.