Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Schoolstraat 22

Terug naar overzicht

Negen kinderen met een licht verstandelijke beperking (IQ vanaf 50-60/65) met (milde) gedragsproblemen en milde psychiatrisch problematiek zoals autisme, ADHD, ODD, hechtingsproblemen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De begeleiding is gericht op structuur en een veilige omgeving bieden.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Op Schoolstraat 22 kunnen zeven kinderen en twee jong volwassenen wonen. Je voelt je snel thuis door de huiselijke sfeer op deze fijne locatie. De begeleiding is gericht op het vergroten van je zelfstandigheid, structuur en het creeëren van een veilige omgeving. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Schoolstraat 22 is een geschakelde groepswoning en twee appartementen voor jongvolwassenen.

De woonkamer heeft een open keuken en openslaande deuren naar de gezellig aangelegde achtertuin van de woning. In de woonkamer is een televisie en een aparte hoek voor de spelcomputer.
Er zijn zeven slaapkamers en een gedeelde badkamer. De badkamer is voorzien van bad en aparte douche.

Indeling gemeenschappelijk deel

 • Een ruime woonkamer
 • Open keuken

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Op de begane grond:


 • Eén ruime woonkamer
 • Open keuken
 • Eén badkamer
 • Twee slaapkamers
 • Eén wasverzorgingsruimte
 • Bergruimte
 • Eén toilet

Op de verdiepingsvloer:


 • Zes slaapkamers
 • Eén badkamer met toilet
 • Eén speelkamer

Situering in wijk

De woning ligt in het centrum van Hellevoetsluis op een terrein met meerdere woningen van Zuidwester op loopafstand van de bushalte en het winkelcentrum.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Negen kinderen met een licht verstandelijke beperking (IQ vanaf 50-60/65) met (milde) gedragsproblemen en milde psychiatrisch problematiek zoals autisme, ADHD, ODD, hechtingsproblemen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De begeleiding is gericht op structuur en een veilige omgeving bieden waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Uitgangspunt is methodisch werken vanuit het sociaal competentie model. Middel en maatregel kunnen beperkt worden toegepast. Er worden alleen cliënten opgenomen binnen het vrijwillig kader of artikel 60, geen RM. Het perspectief van de cliënt wordt duidelijk in ogenschouw genomen. Er wordt regelmatig bezien of deze woning nog het meest passend is of dat er weer mogelijkheden zijn om binnen het netwerk te kunnen gaan wonen.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De begeleiding en ondersteuning van de kinderen vindt plaats binnen een opvoedkundige leefomgeving welke is afgestemd op het individu. Er wordt gewerkt naar een situatie waarin de kinderen zich zo zelfstandig mogelijk kunnen handhaven. De werkwijze kenmerkt zich door het aanbieden van structuur en veiligheid en het aanleren van vaardigheden op praktisch en sociaal gebied.
De systeemtherapeut is tevens nauw betrokken, en kan op vraag worden ingezet. De AVG wordt tevens op vraag betrokken.
Contra-indicaties voor deze kinderwoning zijn: ernstige psychiatrische problematiek, geen dagbesteding/werk/school, alcohol- en drugs gebruik waarbij er geen sprake kan zijn van overlast voor medecliënten, buurt, criminaliteit, dealen. Er is geen MIVA kamer of MIVA badkamer aanwezig.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.