Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

SDW woonlocatie d'n Akker

Terug naar overzicht

Groepswonen en appartementen voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke en/of meervoudige (lichte lichamelijke) beperking. Appartementen kunnen individueel en met 2 personen bewoond worden.

Woning

Soort woning

Overige woning

Omschrijving

De groepswoning en appartementen in het dorpscentrum van Rucphen is modern en ruim opgezet. Allerlei basisvoorzieningen zijn binnen bereik. De sfeer kenmerkt zich als gezellig en geborgen, met veel ruimte voor eigen wensen.

Indeling gemeenschappelijk deel

De cliënt op groepswonen kan gebruik maken van een gemeenschappelijke woon-/eetkamer waar men gezamenlijk kan eten en televisie kijken. De cliënt in een appartement kan gebruik maken van de gezellige ontmoetingsruimte waar vrijwilligers inloopavonden organiseren. Cliënten kunnen dan samen darten, sjoelen, tafelvoetballen of de conditie trainen op de hometrainer. De welzijnsvereniging Rucphen organiseert regelmatig activiteiten waar de cliënt aan deel kan nemen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Groepswonen: iedere cliënt heeft een eigen woon-/slaapkamer met douche en toilet en een klein keukenblokje, met spoelbak en twee keukenkastjes. Telefoon- en kabelaansluiting is mogelijk. Appartementen: de cliënten hebben op de eerste en tweede verdieping een eigen appartement met een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. De appartementen zijn via een aparte ingang bereikbaar. Bewoners kunnen gebruik maken van kant-en-klaarmaaltijden of kunnen zelf koken in de eigen keuken. Wasmachine-, telefoon en kabelaansluiting is mogelijk. de cliënt heeft een eigen brievenbus en ingang.

Situering in wijk

De woning in het dorpscentrum van Rucphen is modern en ruim opgezet. Allerlei basisvoorzieningen zijn binnen bereik, zoals een apotheek, sportschool, winkelcentrum, uitgaansgelegenheid, bos en zwembad.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Groepswonen en appartementen voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke en/of meervoudige (lichte lichamelijke) beperking. Appartementen kunnen individueel en met 2 personen bewoond worden.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er is deskundige begeleiding aanwezig. Waar nodig wordt deskundigheid van buitenaf ingeroepen. De ondersteuning van de cliënt in een appartement bestaat voor het grootste deel uit individuele begeleiding op afspraak. Voor ongeplande ondersteuning kan de cliënt 24 uur per dag begeleiding oproepen. Voor de cliënt van de groepswoning is begeleiding aanwezig wanneer bewoners in het pand zijn. Tevens is er een slapende wacht aanwezig.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.