Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

SDW woonlocatie Korenmarkt

Terug naar overzicht

Woonlocatie de Korenmarkt bestaat uit drie onderdelen.

Woning

Soort woning

Appartement, Overige woning

Omschrijving

Woonlocatie de Korenmarkt ligt in het historische centrum van Bergen op Zoom. De locatie biedt de cliënt een veilige en comfortabele woonomgeving midden in de samenleving. Bijzonder is de gevarieerde groep cliënten, waardoor de verdraagzaamheid binnen de locatie groot is.

Indeling gemeenschappelijk deel

De teampost is centraal gevestigd in het pand van de Houthandel. Hier bevindt zich ook een winkeltje waar de cliënt op vaste tijden een paar boodschappen kan doen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

  • Appartementen de Houthandel: De voormalige bouwwinkel Houthandel is verbouwd tot elf moderne appartementen met een eigen woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer.
  • Appartementen de Ster: Negen ruime appartementen bevinden zich in het vroegere café/zalencentrum De Ster. De cliënt woont hier zelfstandig in zijn appartement met een eigen woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer.
  • Ouderinitiatief Op te Brugge: Op te Brugge is opgezet door de ouders van negen cliënten. Er is een tuin met terras, grote gezamenlijke woonkamer en een snoezelruimte. Het is rolstoeltoegankelijk en er zijn aangepaste hulpmiddelen zoals een tillift.

Situering in wijk

Woonlocatie de Korenmarkt ligt in het historische centrum van Bergen op Zoom. De locatie biedt de cliënt een veilige en comfortabele woonomgeving midden in de samenleving. De locatie ligt op loopafstand van winkels, park, wijkcentrum en openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Woonlocatie de Korenmarkt bestaat uit drie onderdelen:

  • Appartementen De Houthandel
  • Appartementen De Ster
  • Ouderinitiatief Op te Brugge

Aantal bewoners

31

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

In de appartementen De Houthandel kan worden gewoond met de nabijheid en de beschikbaarheid van begeleiding. De vorm van begeleiding wordt gegeven passend bij de hulpvraag van de individuele cliënt, zoals is vastgelegd in het begeleidingsplan van de cliënt.


Bij de appartementen De Ster richt de begeleiding zich op het wonen met individuele begeleidingsafspraken en vindt de begeleiding plaats op afgesproken tijden. Voor ongeplande ondersteuning is wel 24 uur per dag begeleiding oproepbaar.


Voor bewoners van Op te Brugge is begeleiding 24 uur per dag in de directe nabijheid. Tussen cliënt, ouders/wettelijk vertegenwoordigers en de medewerkers van SDW is er een goed en intensief samenwerkingsverband.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.