Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

SDW woonlocatie Pompier

Terug naar overzicht

Wonen vanaf 18 jaar in een appartement voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Begeleidingsmomenten op afspraak met 24- uurs bereikbaarheid van de begeleiding, aanwezig in het pand. Op locatie is een inloop aanwezig, waar clienten terecht kunnen voor een maaltijd of ontspanningsmoment.

Woning

Soort woning

Appartement, Overige woning

Omschrijving

De Pompier is een nieuwe, ruime locatie in het centrum van Hoogerheide. De woonlocatie is onderdeel van het plan Raadhuisplein. De sfeervolle woning is voorzien van alle moderne gemakken en biedt de bewoner veel privacy. Iedere bewoner heeft een eigen appartement, bestaande uit een woonkamer met open keuken, badkamer en slaapkamer. Ook zijn er een gemeenschappelijke tuin en twee gemeenschappelijke ruimtes aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonlocatie telt verder twee gemeenschappelijke ruimtes. Hier vinden op vaste tijden eetmomenten en activiteiten plaats.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere bewoner heeft een eigen appartement, bestaande uit een woonkamer met open keuken, badkamer en slaapkamer.

Situering in wijk

Woonlocatie Pompier ligt midden in het gezellige centrum van Hoogerheide.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De gekwalificeerde medewerkers zijn deskundig in de omgang met en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Indien nodig wordt deskundigheid ingeroepen. De begeleiding vindt in principe plaats op afgesproken tijden, maar begeleiding is 24 uur per dag oproepbaar.

De cliënten van woonlocatie Pompier hebben ondersteuning nodig in het aanbrengen van structuur in hun leven en in het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Het hoofddoel is om de cliënt op deze gebieden te laten groeien in, of het laten behouden van, de zelfstandigheid. Dit wordt in kleine stapjes gedaan en aan de hand van doelen die de cliënt zichzelf in zijn ondersteuningsplan stelt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.