Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Sfeervol wonen op Boerderij de Vrije Vogels

Terug naar overzicht

Op Boerderij de Vrije Vogels kun je wonen en dagbesteding afnemen. Samen met jou brengen we jouw wensen in kaart en zorgen we ervoor dat jouw leven zo prettig mogelijk wordt ingericht, waarbij jouw welzijn op de eerste plaats staan. Op de Boerderij zijn veel dieren en woon je samen met 3 anderen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Overige woning

Omschrijving

Boerderij de Vrije Vogels is een zorgboerderij net buiten Beilen. De Boerderij ligt aan de doorgaande weg tussen Beilen en Hooghalen. Je bent al snel op de fiets (of met de auto) in het centrum van Beilen. Ook kun je goed reizen vanaf de Boerderij met het openbaar vervoer. Er is een bushalte op nog geen 200 meter van de Boerderij.

In het voorhuis van de Boerderij woont het zorgpaar met hun gezin, zij zijn bijna altijd aanwezig, en wanneer wij er niet zijn zullen andere medewerkers 's nachts blijven slapen. Er is dus altijd iemand op wie je terug kan vallen als er iets is.

Indeling gemeenschappelijk deel

De Boerderij bestaat uit 2 woonhuizen. In het voorhuis woont het zorgpaar met hun kinderen en hond, in het achterhuis wonen nu 3 bewoners, met wie jij het huis gaat delen. Je krijgt je eigen slaapkamer en verder zijn de ruimtes allemaal gedeeld. Je kan de Boerderij zien als een gezinswoning, waarbij je vrij bent om je meer terug te trekken op je eigen slaapkamer en daar eventueel ook te eten, maar waarbij je ook altijd gezellig aan kan sluiten bij de andere bewoners.

De Boerderij is in beperkte mate rolstoeltoegankelijk, het past wel, maar het is niet heel royaal ingericht.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

De zorgboerderij ligt aan de doorgaande weg tussen Beilen en Assen tussen de boeren bedrijven. Gelukkig hebben we hier niet heel veel last van, en is het vooral erg gezellig met alle dieren om ons heen. Direct naast de boerderij lopen regelmatig schapen en kippen rond en tegenover de Boerderij zie je vaak 2 paarden buiten lopen. De Boerderij ligt op ongeveer 10 minuten fietsafstand van het winkelcentrum in Beilen en de belangrijkste voorzieningen zoals de huisarts, apotheek, tandarts en bibliotheek.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Op Boerderij de Vrije Vogels wonen momenteel 3 bewoners. Naast dat zij op de Boerderij wonen en werken gaan zij ook een aantal dagdelen naar dagbesteding buiten de deur. Op de Boerderij worden er klussen gedaan als, het onderhouden van het terrein, de dieren verzorgen, het bouwen van nieuwe bouwwerken, het onderhouden van de moestuin en is er ruimte voor creatieve activiteiten. Er is veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng en samen met jou onderzoeken we wat er mogelijk is op of om de Boerderij. De geboden begeleiding is gericht op jouw specifieke wensen en behoeften, waarbij er wel rekening gehouden wordt met wat je kan en aankan. Daarnaast vindt begeleiding het erg belangrijk dat je contact blijft onderhouden met familie en vrienden, al dan niet met hulp, en waar nodig we werken aan het uitbreiden van jouw netwerk.

Aantal bewoners

3

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

Doordat je de woning met nog 3 andere bewoners deelt, is er sprake van kleinschalige zorg. Dit betekend dat je veel individuele aandacht krijgt van de begeleiding. Er is altijd iemand aanwezig die tijd kan maken voor jouw hulpvraag en jou voldoende aandacht kan geven. Doordat je niet lang hoeft te wachten op een antwoord op jouw vraag zal er veel structuur en duidelijkheid zijn in jouw leven. Elke begeleider houdt zich aan de afspraken die jij hebt gemaakt met jouw persoonlijke begeleider, zodat de afspraken voor jou ook duidelijk blijven. Afhankelijk van jouw eigen wensen en behoeften worden deze afspraken gemaakt. een afspraak die voor een ander geldt, hoeft niet per se ook voor jou te gelden of andersom, dit noemen we maatwerk. Wanneer we denken dat je een specifieke hulpvraag hebt waar wij jou niet bij kunnen helpen, onderzoeken we samen met jou, of jouw wettelijk vertegenwoordiger, welke instantie ons hierbij kan helpen.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.