Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Sint Jansstraat

Terug naar overzicht
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De voorziening bestaat uit vier woningen, met op de tweede verdieping vier studio's. In het souterrain is een grote gemeenschappelijke ruimte die aansluit op een grote tuin. Iedere cliënt heeft een ruimte zit-/slaapkamer. Er is in elke woning een gezamenlijke woonkamer met open keuken. De badkamers in de woningen zijn voor gezamenlijk gebruik. In de studio's heeft elke cliënt de beschikking over een ruime kamer met eigen toilet, keukenblok en dakterras. Ook is hier een berging waar de mogelijkheid is om een wasmachine/droger te plaatsen.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De ingang van het wooncomplex ligt in een rustig straatje tegenover een kerk. Het winkelcentrum van Hoensbroek ligt op zeer korte afstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Meervoudige beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met matige tot ernstige verstandelijke beperkingen. Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van gedragsproblematiek mogelijk in combinatie met psychiatrische problematiek. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven, alsook op veiligheid en het aanbrengen van structuur in de dagindeling.

Aantal bewoners

24

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met matige tot ernstige verstandelijke beperkingen. Cliënten met gedragsproblematiek Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van gedragsproblematiek mogelijk in combinatie met psychiatrische problematiek. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven, alsook op veiligheid en het aanbrengen van structuur in de dagindeling. Bij sommige cliënten is er een grotere mate van sturing en toezicht nodig. Bij activiteiten buitenshuis en in de omgang met anderen hebben de cliënten toezicht en ondersteuning nodig, waarvan sommigen individueel. Overdag is er een begeleider in de buurt. De begeleider ondersteunt bij dagelijkse activiteiten. Af en toe worden deze activiteiten overgenomen door de begeleiding. Cliënten met verpleegkundige vraag De verpleegkundige vraag kan variëren van lichte tot intensieve verpleging. Er is ondersteuning nodig bij lichaamsverzorging, in en uit bed gaan en eten en drinken. Daarnaast neemt de begeleiding kleine persoonlijke verzorgingstaken over, zoals haren kammen, nagels knippen, tanden poetsen. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. Speciaal aandachtspunt is ondersteuning bij de communicatie. Deelname aan activiteiten buiten de deur is enkel met (individuele) begeleiding mogelijk. De begeleider brengt voor de cliënt structuur aan in het dagelijks leven en bij het onderhouden van sociale contacten. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of vanuit Pergamijn. Deze (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Zij helpen bij het omgaan met meervoudige beperkingen en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en verzorging. Er is een gedragsdeskundige van Pergamijn voor de meeste cliënten betrokken bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. 's Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. De aanwezige nachtdienst kan de cliënt dan bezoeken.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.