Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Spijkse Hoek: de Haven

Terug naar overzicht
Logo profila

De Haven is een woonvoorziening voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende psychische klachten/gedragsproblemen of milde lichamelijke klachten.

Woning

Omschrijving

Spijkse Hoek bestaat uit 2 panden met 8 bewoners per pand: De Haven en De Brug (begeleid zelfstandig wonen, VPT).

Indeling gemeenschappelijk deel

Het wooncomplex is volledig levensloopbestendig en geheel rolstoeltoegankelijk; ook is er een lift aanwezig.

Naast de eigen zit-/slaapkamers bevat De Haven een huiselijk ingerichte woonkamer en open keuken waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten en waar groepsactiviteiten plaats kunnen vinden. Achter het huis is een grote tuin waar gebruik van kan worden gemaakt.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

In pand De Haven hebben alle bewoners een eigen woonruimte met doucheruimte, toilet en naast de woon- en slaapruimte een klein keukentje.

Situering in wijk

Spijkse Hoek is gesitueerd in wijk De Hoek te Spijkenisse. Het centrum met verschillende winkels ligt op ongeveer 10 minuten afstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De Haven is een woonvoorziening voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende psychische klachten/gedragsproblemen of milde lichamelijke klachten.
Cliënten hebben (blijvend) behoefte aan veelvuldige nabijheid, een vaste dagstructuur en ondersteuning bij het vormgeven van het dagelijkse leven (praktisch, sociaal en gedragsmatig).

Benodigde indicatie; VG6 (incl. dagbesteding)

Aantal bewoners

8

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding is gericht op stabilisatie of op ontwikkeling. Dit uit zich in het reguleren van de gedragsproblematiek en het bieden van structuur en veiligheid. Ook het trainen van het eigen maken van routines en structuren en praktische vaardigheden op het gebied van ADL, HDL, dagbesteding, emotieregulatie of sociale vaardigheden wordt ingezet. Daarbij is er aandacht voor een goede balans tussen autonomie naar draagkracht/eigen regie en mogen terugvallen op de veilige belangrijke ander.
Het uitgangspunt is dat we wat de cliënt zelf kan stimuleren en ondersteunen waar de cliënt extra hulp bij nodig heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk om cliënten een warm en veilig huisklimaat te bieden.
We werken middels de behandelmethode Triple C, waarin we ons richten op het zo veel mogelijk ervaren van het gewone leven op alle levensdomeinen.
Elke bewoner heeft een cliëntplan waar zijn/haar persoonlijke doelen in beschreven staan, gebaseerd op diens wensen en behoeften.
Volgens rooster is er in de ochtend en vanaf 15:00 uur begeleiding aanwezig, ’s nachts is er een slaapdienst in het pand.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.