Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Aan de Spinozaweg in Rotterdam hebben wij eenpersoonsstudio’s waar de bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en je kunt elke avond in de woonkamer gezamenlijk eten als je dat wilt.

Woning

Soort woning

Studio, Trainingshuis

Omschrijving

Aan de Spinozaweg in Rotterdam hebben wij eenpersoonsstudio’s waar de bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen. Iedere bewoner heeft een eigen badkamer en keuken. Deze studio’s zijn speciaal voor (jong)volwassen met een (licht) verstandelijke beperking. Sommigen willen leren hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daar helpen wij graag bij, door aan doelen te werken die jij belangrijk vindt. Andere bewoners zijn al redelijk zelfredzaam. Zij hebben een goede basis om voor zichzelf te (leren) zorgen. Overdag gaan alle bewoners naar school, werk of dagbesteding. De woningen op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk.

Indeling gemeenschappelijk deel

Samen met hun medebewoners delen ze een woonkamer met grote keuken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De woning is voorzien van 17 studio's. Per etage is er een lange gang. Aan het begin van de gang zit de gezamenlijke woonkamer met keuken die gezellig industrieel ingericht is. Beneden zijn er 9 studio's (trainingshuis) en op de bovenverdieping zijn er 8 studio's te vinden. Op dit moment worden er 9 nieuwe studio’s gemaakt op de bovenste verdieping. Neem contact met ons op om naar de beschikbaarheid te informeren.

Situering in wijk

De woning ligt midden in de wijk. Op loopafstand van de winkels, openbaar vervoer, school en sportvelden.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

De studio’s zijn speciaal voor (jong)volwassen met een (licht) verstandelijke beperking. Sommigen willen leren hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daar helpen wij graag bij, door aan doelen te werken die jij belangrijk vindt. Andere bewoners zijn al redelijk zelfredzaam. Zij hebben een goede basis om voor zichzelf te (leren) zorgen. Overdag gaan alle bewoners naar school, werk of dagbesteding.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

We begeleiden de bewoners en leren hen nieuwe dingen zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Er is veel contact, zodat we ze kunnen helpen bij de dingen waar ze tegenaan lopen in het dagelijks leven. Samen met de cliënt en zijn/haar verwant(en) werken we aan persoonlijke doelen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en het is mogelijk om elke avond in de woonkamer gezamenlijk te eten als hier behoefte aan is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.