Wonen zonder beperking

Spinozaweg (trainingshuis)

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Aan de Spinozaweg in Rotterdam vind je 17 eenpersoonsstudio’s waar de bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen. Iedere bewoner heeft een eigen badkamer en keuken en samen met hun medebewoners delen ze een woonkamer met grote keuken. De 9 studio’s op nummer 449 (benedenverdieping) vormen samen het trainingshuis. De woning is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, waaronder een slaapdienst.

Indeling gemeenschappelijk deel

Elke studio is voorzien van eigen sanitair en keuken. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en een gezamenlijke (sport)ruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De woning is voorzien van 17 studio's. Per etage is er een lange gang. Aan het begin van de gang zit de gezamenlijke woonkamer met keuken die gezellig industrieel ingericht is. Benden zijn er 9 studio's (trainingshuis) en op de bovenverdieping zijn er 8 studio's te vinden.

Situering in wijk

De woning ligt midden in de wijk. Op loopafstand van de winkels, openbaar vervoer, school en sportvelden.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Aan de Spinozaweg in Rotterdam vind je 17 eenpersoonsstudio’s waar de bewoners zo zelfstandig mogelijk wonen. Iedere bewoner heeft een eigen badkamer en keuken en samen met hun medebewoners delen ze een woonkamer met grote keuken. De 9 studio’s op nummer 449 (benedenverdieping) vormen samen het trainingshuis. Hier wonen (jong)volwassen met een (licht) verstandelijke beperking die willen leren hoe zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Overdag gaan de bewoners naar school, werk of dagbesteding. Als je hier genoeg hebt geleerd, kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de bovenverdieping van de Spinozaweg, waar je begeleid zelfstandig kunt wonen.

Aantal bewoners

9

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

We begeleiden de bewoners en leren hen nieuwe dingen zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Er is veel contact, zodat we ze kunnen helpen bij de dingen waar ze tegenaan lopen in het dagelijks leven. Samen met de cliënt en zijn/haar verwant(en) werken we aan persoonlijke doelen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en het is mogelijk om elke avond in de woonkamer gezamenlijk te eten als hier behoefte aan is.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.