Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

St. Anna - LVB (Donderbergweg, Roermond)

Terug naar overzicht

St. Anna biedt binnen een woon- en werkomgeving zorg aan jongeren, en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB), waarbij er wordt gewerkt aan het vergroten van zelfstandigheid gesitueerd in een woonwijk. De Donderberg ligt in het bruisende Roermond, dat veel te bieden heeft.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Appartement

Omschrijving

Groepswoningen en appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke hulpvragen en kunnen heel divers zijn. De focus ligt onder andere op het behouden van verworven vaardigheden en het vergroten van zelfstandigheid. Dit kunnen praktische vaardigheden zijn, maar leren omgaan met sociale vaardigheden behoort ook tot de kerndoelen. Belangrijk voor onze cliënten is dat ze participeren in de maatschappij en competenties ontwikkelen om dit te kunnen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Mogelijkheden: groepswoning of appartement

Indeling groepswoning: huiskamer, keuken, slaapkamers op de begane grond en op de eerste verdieping met gezamenlijk gebruik van sanitair. Er is een tuin en tuin berging voor de fietsen.

Indeling appartementen: gezamenlijke hal, keuken, zitkamer en gedeelde sanitair. In de woning zijn appartementen met aparte woon- en slaapkamer en een grote woon-slaapkamer.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De woning is wel toegankelijk met een rolstoel, maar er zijn geen hulpmiddelen in de woning aanwezig.

Situering in wijk

De Donderberg bevindt zich midden in de Donderberg in Roermond. Station Roermond ligt op 10 minuten fietsen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Groepswoningen en appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie. (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de locatie Donderbergweg wonen cliënten van diverse leeftijden. Ze hebben een licht verstandelijke beperking tot beneden gemiddeld niveau met bijkomende gedrag-, psychische en/of psychiatrische problematiek. Denk aan autisme, hechtingsstoornis en PTSS). Doorstroom naar zelfstandig wonen met ambulante begeleiding is mogelijk. Dit wordt bepaald vanuit individuele doelen.

De bewoners werken allen op hun eigen manier aan hun persoonlijke doelen. Dit kan variëren van het aanleren van praktische vaardigheden, zoals wassen en koken tot leren omgaan met gebeurtenissen uit het verleden en stappen zetten voor de toekomst. Bewoners krijgen hulp bij het participeren in de maatschappij, zowel op sociaal gebied als of het gebied van werk of school.

De meeste bewoners hebben zichzelf tot doel gesteld om op termijn (begeleid) zelfstandig te gaan wonen.

De begeleiding wordt voortdurend afgestemd op de behoefte van de bewoner en zijn/haar omgeving. Begeleiding beweegt mee wanneer dit nodig is en biedt tegelijkertijd kaders. Begeleiding stimuleert de autonomie waar dat kan. Daar waar nodig denkt begeleiding mee om samen tot een oplossing te komen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.