Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stampershuis

Terug naar overzicht

Stichting Stampershuis is een particuliere kleinschalige woonvorm en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De woonlocatie is gevestigd in de Oude Pastorie van Stampersgat, gemeente Halderberge (NB). Hier wordt 24-uurszorg, ondersteuning en begeleiding geleverd (VG4/5/6).

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Stichting Stampershuis is een particuliere kleinschalige woonvorm en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De woonlocatie is gevestigd in de Oude Pastorie van Stampersgat, gemeente Halderberge (NB). Hier wordt sinds de oplevering op 28 april 2011 24-uurszorg, ondersteuning en begeleiding geleverd.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gebouw is doelmatig van opzet en omvat een begane grond en twee verdiepingen. Op de begane grond is gekozen voor een wooneenheid opgedeeld in een keuken en eetkamer waar de bewoners gezamenlijk kunnen eten, een tv-kamer, computerhoek, activiteitenruimte(serre) en dergelijke in een open woon - en leefstructuur. Dit alles straalt een prettige sfeer uit. Zowel de keuken en activiteitenruimte (serre) bieden toegang tot de ruime, besloten achtertuin met terras. In de tuin is een voorziening voor fietsenberging annex hobbyruimte voor gemeenschappelijk gebruik. Een extra voorziening, die we hebben aangebracht zijn de schommel combinatie met nestschommel en de trampoline.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke bewoner heeft een eigen kamer met toegangsdeur. De acht zit/slaapkamers variëren van 18 to 28 m2 en hebben ieder een eigen wastafel en televisie aansluiting. Vijf van deze kamers bevinden zich op de eerste verdieping, waar een gemeenschappelijke badkamer aanwezig is. Drie slaapkamers zijn ingericht op de begane grond. Eén van deze kamers heeft een eigen douche op de kamer. Hierdoor zijn de slaapkamers beneden ook geschikt voor mensen die slecht te been zijn of meervoudig beperkt zijn.

Situering in wijk

De locatie van het Stampershuis is een karakteristiek monumentaal pand gelegen in het centrum van het groene dorp Stampersgat. Dit is een rustige plaats binnen de gemeente Halderberge in West-Brabant, op de grens van Zeeland, tussen de plaatsen Roosendaal en Rotterdam.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wij verwelkomen enthousiaste, vrolijke volwassenen met een lichte tot middelernstige verstandelijke beperking (ontwikkelingsleeftijd tussen de 3 en 6 jaar) welke 24-uurstoezicht behoevend zijn. Gekozen is voor een verticale leeftijdsopbouw, zodat mensen van diverse leeftijden terecht kunnen. Cliënten dienen een indicatie te hebben voor zorg met verblijf (ZZP VG 4 t/m 6) of komen daarvoor in aanmerking. De stichting kan de wettelijk vertegenwoordigers begeleiden bij het aanvragen van een PGB of bij het omzetten van Zorg in Natura (ZIN) naar PGB.

Ons zorgaanbod onderscheidt zich op meerdere vlakken van het reguliere aanbod. Zo wordt de zorg niet ingekocht bij een grotere zorgaanbieder, in tegenstelling zetten wij ons met een klein team van deskundige medewerkers in om alle vormen van ondersteuning aan te laten sluiten op de vragen en de wensen van cliënten die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Tevens woont de zorgmanager samen met de cliënten op de woonvorm. Dit draagt bij aan een positieve familiecultuur waarbij men elkaar kent, waar cliënten zich gelukkig voelen in een vertrouwde en warme omgeving en waarbij welzijn en zorg geïntegreerd wordt aangeboden door professionals die de cliënten door en door kennen.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Enige

Omschrijving

Wij bieden individuele begeleiding, persoonlijke verzorging, begeleiding in groep, vervoer naar en van de externe dagbesteding en huishoudelijke hulp. Wij werken nauw samen met een fysiotherapie praktijk. Tevens kunnen we extra hulp / behandeling inkopen bij de een zorgorganisatie (te denken valt aan ondersteuning door een orthopedagoog / AVG arts / systeemtherapeut / logopedist etc.).


Gedragsregulering:


De mate van toezicht wordt toegespitst op de zorgzwaarte, individuele gezondheidsrisico's en specifieke situaties en wensen van de cliënten. De samenstelling van de groep is zeer belangrijk. De aard van de beperking mag geen belemmeringen opleveren voor de andere cliënten (o.a. cliënten met wegloopgedrag of vertoning van fysieke agressie zijn daarom uitgesloten). Bij de groepssamenstelling wordt gelet op zelfstandigheid, sociale redzaamheid, zelfredzaamheid en eventuele speciale hulpvragen. Aandoeningen als o.a. epilepsie, diabetes, andere gezondheidsproblemen die met medicatie onder controle blijven, zijn in principe geen belemmering. De overeenkomsten, maar vooral ook de verschillen moeten voor een stimulerende cohesie zorgen tussen de cliënten.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.