Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Happiness.

Terug naar overzicht

Wij zoeken jongeren met een verstandelijke beperking die bij Stichting Happiness willen wonen. Je woont in een sfeervolle carré boerderij met een eigen ruime zit-slaapkamer, een zorgboerderij en dagbesteding ruimte op eigen terrein, in een natuurrijke en veilige woonomgeving. Met 24 uurs zorg.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Kleinschalig wooninitiatief met zorgboerderij en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

Onze sfeervolle en hele gezellige woning heeft een ruime opzet met veel lichtinval. De inrichting is van duurzame en mooie materialen en hebben een landelijke, warme uitstraling waardoor een erg gezellige huiselijke sfeer ontstaat. Er is een ontvangstruimte met een gezellige zithoek, een kantoor/vergader ruimte die overzicht geeft over de hele beneden verdieping, een grote leefkeuken in landelijke stijl, bijkeuken, een grote woonkamer met uitzicht over de hele tuin en tuindeuren naar de binnenplaats met een aangrenzende computer/ spelletjes kamer, verschillende gezellige zit-hoeken, 2 toiletten, wasruimte, kelder, voorraadruimte, 2 zit-slaapkamers met een gezamenlijke badkamer. Boven zijn 6 zit-slaapkamers, een grote badkamer met dubbele wastafel, douche, ligbad en toilet, overloop met zithoek, opbergkamer en slaapkamer personeel. Buiten nodigt uit tot buitenleven, de grote tuin, speelweide, moestuin, dierenverblijf, boomgaard, dagbesteding gebouw, een hele natuurrijke omgeving!

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ruime eigen zit-slaapkamer met mogelijkheid voor een zithoekje en tv te plaatsen. De kamer mag geheel naar eigen smaak en met persoonlijke spullen worden ingericht.

Situering in wijk

Deze mooie carré boerderij ligt midden in een woonwijk in het dorp Maria-Hoop op een perceel van 10.000 m2 waardoor het beschermd wonen in een veilige woonomgeving voor de bewoners als vrijheid zal voelen. Maria-Hoop heeft een eigen basisschool en diverse verenigingen en een eigen buurthuis. Opvallend is dat de mensen erg veel organiseren voor de bewoners. Het voordeel van dit kleinere dorp is dat mensen elkaar kennen en vaak meer op elkaar zijn aangewezen. Zo leeft de komst van ons initiatief erg onder de mensen en wij hebben inmiddels veel hartverwarmende reacties mogen ontvangen waarbij benadrukt wordt dat de bewoners van ons initiatief van harte welkom zijn! Mensen bieden zich aan als vrijwilligers en verenigingen, basis school en kleine ondernemers zien mogelijkheden tot samenwerking om de bewoners te laten intregeren in het dorp.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Jongeren met een verstandelijke beperking wonen in een sfeervolle carré boerderij met een eigen ruime zit-slaapkamer, een zorgboerderij en dagbesteding ruimte op eigen terrein, in een natuurrijke en veilige woonomgeving.
Waarbij 24 uur per dag vaste vertrouwde en professionele zorgverleners aanwezig zijn die persoonlijke aandacht, gezelligheid, zorg en begeleiding geven in een vervangende gezinssituatie.
Er is een ook mogelijkheid tot dagbesteding.

Aantal bewoners

7

Open plaatsen

3 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Geen

Omschrijving

Wil jij graag samen leven met leuke vrienden en vriendinnen en samen een mooie toekomst op bouwen, waarbij 24 uur per dag zorg en begeleiding aangeboden wordt door vaste zorgverleners.


Dan kunt u voor meer informatie over dit initiatief contact met ons opnemen. Overbruggingsopvang of crisisopvang is bespreekbaar en mogelijk zolang het past binnen de bestaande woongroep.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.