Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Inversa

Terug naar overzicht

In deze prachtige woonzorgboerderijen bieden wij 24 uurs zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Landelijke gelegen woonzorgboerderij. Iedereen heeft een eigenslaapkamer. Badkamers worden gedeeld met elkaar. Op het terrein bevind zich een moestuin en wat hobby dieren. Ook zijn er stallen, loods en fruitboomgaard.

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, eetkamer, badkamer en keuken zijn gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Boerderij (Woubrugge), 7 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamers, grote woonkeuken, huiskamer, bijkeuken. Loods met eigen sporthonk, schommels, trampolines en dagbestedingsruimte.
Zomerhuis (Woubrugge). 5 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamer, keuken, woonkamer. Loods met eigen sporthonk, schommels, trampolines en een dagbestedingsruimte.
Koekoekshoeve (Nieuwkoop), 7 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamer, keuken, woonkamer. Eigen dagbestedingsruimte.

Situering in wijk

Woubrugge; langs een dijk en op loopafstand van het dorp (landelijk gelegen)
Nieuwkoop; Net buiten het dorp langs een ventweg (landelijk gelegen)

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Stichting Inversa heeft ten doel het 24/7 aanbieden van permanente huisvesting, dagbesteding en vrije tijd voor personen vanaf 16 jaar met een stoornis binnen het autistische spectrum (ASS) en een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Stichting Inversa biedt kleinschalige faciliteiten (zorgboerderijen) en zorg voor een zo normaal mogelijk en zinvol leven voor de mensen die zij begeleidt. Binnen de Stichting Inversa heeft het welbevinden van de mensen die zij begeleidt en verzorgt, hoge prioriteit. Inversa wil dat zij zich allemaal veilig, geliefd en verbonden voelen. Inversa is een open instelling (geen hekken, geen separeerruimtes, geen dwangmiddelen, etc.) om maximale participatie in het normale dagelijkse leven van binnen naar buiten en andersom zo veel mogelijk te stimuleren. Dit houdt in dat er grenzen zijn aan de personen die zij zal begeleiden. Met name het risico voor zichzelf en de omgeving wordt in de toelating meegewogen. Vanwege de kleinschaligheid is de interactie met de bestaande bewoners een belangrijk criterium. Transparantie, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn cruciaal in de ogen van Inversa. Uiteraard heeft Inversa een “WVR” (Wettelijk Vertegenwoordigers Raad) waarin een delegatie van de ouders/wettelijk vertegenwoordigers kan meedenken, adviseren c.q. instemmen met bestuursbesluiten die gevolgen hebben voor de zorg en begeleiding. Inversa hecht groot belang aan deze vorm van ‘ouderparticipatie’, maar Inversa vindt deze term onvoldoende recht doen aan de veel langer bestaande band tussen degene die Inversa begeleidt en zijn of haar ouders (c.q. wettelijk vertegenwoordigers/ familie). Inversa ziet deze band ouder-kind, met behoud van haar eigenstandige professionaliteit, als het fundament van de relatie die Inversa zelf ontwikkeld met de mensen die zij begeleidt. Daarom verlangt Inversa van alle ouders/familie/wettelijk vertegenwoordigers een mate van meedenken, meepraten en meedoen. Ook dit wordt meegewogen bij een verzoek tot begeleiding/wonen bij Inversa. Stichting Inversa maakt een scheiding tussen wonen en zorgverlening. Onze dienstverlening wordt gefinancierd op basis van een toegekend PGB. De woonruimte van bewoners wordt door hen gehuurd. Daarnaast accepteert Inversa giften en legaten.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij passen geen vrijheidsbeperkingen toe.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.