Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Stichting Inversa

Terug naar overzicht

Op onze woonzorgboerderij bieden wij 24 uurs zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Onze professionele begeleiders zorgen voor structuur bij het wonen, werken en vrije tijd. We ondernemen veel activiteiten met elkaar en de wijk: zwemmen, fietsen, wandelen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

Landelijke gelegen woonzorgboerderij midden in de wijk van Woubrugge of Nieuwkoop. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. De badkamer, woonkamer en keuken worden gedeeld met elkaar. Op het terrein bevind zich een moestuin en diverse dieren (paarden, kippen, geiten, schapen, konijn, varkens).

Indeling gemeenschappelijk deel

De woonkamer, eetkamer, badkamer en keuken worden gedeeld.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Boerderij (Woubrugge), 7 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamers, grote woonkeuken, huiskamer, bijkeuken. Loods met eigen sporthonk, schommels, trampolines en dagbestedingsruimte. Deze bewoners hebben een groepsprogramma. Sommigen op de boerderij, zoals het uitmesten van stallen, vegen, voederen van de dieren, helpen in de moestuin of met de klussers op het terrein. Andere bewoners hebben werk buiten de boerderij, bijv. bij een kweker of boer in de buurt.

Zomerhuis (Woubrugge). 5 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamer, keuken, woonkamer. Loods met eigen sporthonk, schommels, trampolines en een dagbestedingsruimte. In het zomerhuis woont een groep jonge mensen op een rustigere kleinschaligere manier met een programma dat bij hen past.

Koekoekshoeve (Nieuwkoop), 7 bewoners eigen slaapkamer, gedeelde badkamer, keuken, woonkamer. Eigen dagbestedingsruimte. Ook hier geldt dat enkele bewoners op de boerderij werken en anderen bij de lokale supermarkt.

De bewoners tussen Woubrugge en Nieuwkoop wisselen onderling ook wel eens van een dag op de andere boerderij. Gezamenlijk wordt er een wintermarkt of zomermarkt op de boerderijen georganiseerd waarvan de opbrengsten naar het onderhoud van de boerderijen gaat en t.b.v. de bewoners.

Situering in wijk

Woubrugge; langs een dijk en op loopafstand van het dorp (landelijk gelegen) Nieuwkoop; Net buiten het dorp langs een ventweg (landelijk gelegen)

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Stichting Inversa is een kleinschalig (ouder)wooninitiatief met twee woon-zorgboerderijen in de landelijke omgeving van Nieuwkoop en Woubrugge. De bewoners met een verstandelijke beperking en autisme (VG-3, -4, -6) wonen en werken hier samen. Een professioneel team van begeleiders ondersteunt de bewoners op basis van PGB/24-uurs zorg bij een leef-structuur die bij hen past. Inversa werd in 2005 opgericht door een ouderinitiatief met als doel een rustige, ruime woonplek te creëren voor mensen met een beperking met professionele begeleiding. Een plek die hun veiligheid biedt en structuur geeft in het dagelijks leven en werken.

Inversa heeft twee woon-zorgboerderijen: Eén in de polders van Woubrugge en één in de polders van Nieuwkoop. Op beide boerderijen vind je kleinschaligheid, veiligheid en professionele betrokkenheid terug door het hechte team van begeleiders, ouders/vertegenwoordigers en aansturing vanuit de leidinggevende. De bewoners gaan overdag naar de dagbesteding op de boerderij of daarbuiten.

De ouders en familie van de bewoners zijn zeer betrokken bij alles op en om de boerderij. We werken prettig samen om het leven van de jongeren iedere dag zo fijn en veilig mogelijk te maken. De rust, de ruimte en dieren op de boerderijen helpen daar zeker bij. Er wordt gekeken naar de behoeften en interesses van de bewoners en er wordt geleefd en gewerkt vanuit de overtuiging dat iedereen van waarde is in onze maatschappij.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Wij passen geen vrijheidsbeperkingen toe.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.