Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Wooninitiatief Samast Nijmegen

Terug naar overzicht

Stichting Samast zoekt per direct nieuwe bewoners. Midden in de Nijmeegse wijk Hees ligt het mooie complex Sancta Maria. In dit pand heeft Stichting Samast een wooninitiatief gerealiseerd voor tien (jong) volwassenen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of ASS/LVB/ADHD.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De gehele derde verdieping bestaat uit 10 zelfstandige studio’s. Iedere studio is voorzien van eigen faciliteiten: woon-/slaap gedeelte, badkamer en eigen keukenblok. De studio’s variëren van ca. 20m2 tot 25 m2.

Bij Samast heb je een eigen studio voorzien van een keuken en badkamer, waar je op een zelfstandige manier je eigen leven kan leiden. Daarnaast maak je ook deel uit van een gezellige groep van 10 bewoners. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om de rust op te zoeken in het eigen studio, maar wanneer er behoefte is aan contact kan dit worden opgezocht in de gezamenlijke ruimte.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijk woonkamer, leef keuken, wasserette en een tuin voor gezamenlijk gebruik.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere studio is voorzien van eigen sanitair en keukenblok.

Situering in wijk

Centraal gelegen in Nijmegen in de woonwijk Hees

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Voor (jong) volwassenen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of ASS/LVB/ADHD. Er wonen momenteel al 8 bewoners in de leeftijd van 21 t/m 25 jaar. De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De begeleiding wordt verzorgd door deskundige en ervaren professionals van zorginstantie Stapz. De begeleiding is gericht op het zoveel mogelijk zelfstandig leven en handelen van de bewoners. De begeleiding is een combinatie van individuele en gemeenschappelijke ondersteuning. Er is aandacht voor de communicatieve redzaamheid en inzet totale communicatie.Iedere dag is er op afgesproken tijden begeleiding aanwezig bij wie de bewoners terecht kunnen met hun vragen. Voor de overige uren is er een bereikbaarheidsdienst waar bewoners een beroep op kunnen doen voor dringende hulpvragen en noodgevallen.De bewoners ervaren zo hoe het is om op jezelf te wonen, maar hebben wel het 24uurs vangnet in de vorm van de nabijheid en beschikbaarheid van de begeleiding.


De zorg betalen de bewoners uit een geldige zorgindicatie. (PGB WLZ of een WMO beschermd wonen in de vorm van een PGB). Er is een ZZP grondslag voor nodig op basis van ZG-aud 2 tot met 4 of vergelijkbaars.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.