Wonen zonder beperking

't Berghege

Terug naar overzicht

‘t Berghege is een woonlocatie in Zutphen. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). Bij ‘t Berghege wonen twaalf mensen. De locatie ligt in de wijk Leesten.

Woning

Omschrijving

Iedereen heeft een eigen appartement dat je zelf mag inrichten bij ‘t Berghege. Als je wilt, kun in je eigen appartement koken en eten. Sommige bewoners kunnen dat heel goed. Andere bewoners vinden het gezellig om samen te koken en te eten. Dat doen ze in de gemeenschappelijke ruimte. Natuurlijk drinken we na het eten ook nog even koffie samen.

Bewoners gaan overdag naar het werk of de dagbesteding. Als je thuiskomt, is de begeleiding er. Je hebt te maken met vaste begeleiders. Die leren jou goed kennen. Ze weten dus precies waarbij ze jou moeten ondersteunen.

Pal tegenover ‘t Berghege ligt het winkelcentrum. Dat is handig om boodschappen te doen. De appartementen liggen op de begane grond en op de eerste verdieping. Daarboven wonen andere mensen. Daar kun je af en toe een praatje mee maken.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke ruimte om samen te koken en te eten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Je hebt een eigen zit/slaapkamer met een eigen keukenblok en badkamer. Je hoeft dat niet te delen.

Situering in wijk

De locatie is tegenover het winkelcentrum in de wijk Leesten van Zutphen

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

t Berghege is een woonlocatie in Zutphen. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.