Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

TALENT - BEGELEID WONEN ABDIJ HORN

Terug naar overzicht

Zoals de naam al doet vermoeden bevindt woonlocatie Abdij Horn zich in het voormalig klooster waar op dit moment nog een B&B en restaurant gevestigd zijn. In één van de vleugels zijn 12 zelfstandige studio's gerealiseerd, die vanaf half augustus 2023 bewoont zijn.

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

Woonlocatie Abdij Horn ademt de sfeer van een voormalig klooster met een prachtige klooster tuin. De Abdij is in het verleden verbouwd tot een prachtig hotel en restaurant. In augustus 2023 zijn er in één van de vleugels van het hotel 12 studio's gerealiseerd. Iedere studio is voorzien van eigen faciliteiten: woon-/slaapkamer, badkamer en een keukenblok. Dit betekent dat er de mogelijkheid is om de rust op te zoeken in het eigen appartement, maar wanneer er behoefte is aan contact kan dit worden opgezocht in de gezamenlijke leefruimte.

Indeling gemeenschappelijk deel

In de vleugel waar de studio's gerealiseerd zullen worden, is er ook een gemeenschappelijke leefruimte ingericht. Dit betekent dat de locatie geschikt is voor mensen die graag hun eigen plekje hebben maar wel met momenten behoefte hebben aan sociaal contact.
De leefruimte kan namelijk voor diverse doeleinde gebruikt worden; het drinken van een kop koffie, spelen van een spelletje, kijken naar een film en ook als gespreksruimte.

In de studio is er geen mogelijkheid voor het aansluiten van een wasmachine/droger, daarom zullen er een aantal wasmachines en drogers gefaciliteerd worden waar allen bewoners gebruik van kunnen maken.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Iedere studio is voorzien van: een woon-/slaapkamer, een keukenblok en een badkamer.

Situering in wijk

De Abdij ligt aan de rand van buitenplaats Kasteel Horn. Een prachtige plek om een mooie wandeling te kunnen maken in de kasteeltuinen.
Daarnaast is er op loopafstand een supermarkt (ADLI), huisartsenpraktijk, een pinautomaat en een bushalte.
Het centrum van Roermond is binnen 20 minuten te bereiken met het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Vanuit woonlocatie Abdij Horn bieden wij zorg aan brede doelgroep die in het bezit zijn van een WLZ-VG04 of VG06 indicatie in de leveringsvorm volledig pakket thuis of deeltijd verblijf. We bieden hier 24-uurszorg die in de nacht ingevuld wordt door een slaapdienst. Afhankelijk van de besproken doelen wordt de intensiteit van de zorg afgestemd en komt begeleiding één of meerdere malen per dag op bezoek bij het Talent om de zorg te bieden.
Iedere studio is voorzien van eigen faciliteiten, dit betekent ook dat er al enige zelfstandigheid verwacht wordt van de bewoner. Er worden namelijk geen gezamenlijke kook- en eetmomenten aangeboden, echter kan hier natuurlijk wel ondersteuning bij geboden worden mocht dit nodig zijn.

Aantal bewoners

12

Open plaatsen

6 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De inhoud en intensiteit van de geboden ondersteuning wordt afgestemd per Talent, dit is afhankelijk van de opgestelde doelen vanuit het plan van aanpak.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.