Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

TALENT - BEGELEID WONEN GELEEN

Terug naar overzicht

De locatie Geleen is gelegen in hartje centrum Geleen, aan de rand van de markt. De locatie bestaat uit verschillende kamers en twee zelfstandige inpandige appartementen. Dit maakt dat er naast geheel begeleid wonen, ook de mogelijkheid is om zelfstandiger te wonen, met 24-uursbegeleiding nabij.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De woonlocatie is gelegen in het hartje centrum van Geleen aan de rand van de markt. Het gebouw is onderverdeeld in een aantal slaapkamers maar biedt daarnaast ook 2 inpandige appartementen met eigen faciliteiten. Hierdoor is er de gelegenheid om meer zelfstandig te wonen maar wel met de mogelijkheid om 24 uur per dag terug te vallen op aanwezige begeleiding. De woning bestaat uit 3 etages met op de begane grond 2 appartementen gerealiseerd zijn. Deze 2 appartementen hebben ieder hun eigen faciliteiten waardoor de bewoners in staat worden gesteld om meer zelfstandigheid te ervaren. Vervolgens bevinden zich op de eerste verdieping 3 slaapkamers, 1 badkamer en de gezamenlijke woonkamer en keuken. Op de bovenste etage bevinden zich nog 3 slaapkamers en 1 badkamer. Daarnaast bezit de woning een ruime garage en een fijne omheinde tuin.

Indeling gemeenschappelijk deel

De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een gezellige, knusse woonkamer en een half open keuken waardoor er ruimte is voor onderling contact. Er wordt veel waarde gehecht aan sfeer en huiselijkheid. Daarnaast zijn er 2 gezamenlijke badkamers waarvan 1 voorzien met een bad.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Gelegen in het hartje centrum aan de rand van de markt in Geleen

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

In Geleen bieden we woonbegeleiding aan een groep (jong)volwassenen vanuit de WMO en de WLZ, het gaat om een gemixte doelgroep waar de gemiddelde leeftijd tussen de 18 en de 30 jaar ligt. Er wordt met name ingezet op een stuk zelfstandigheid en ontwikkeling op diverse gebieden. Hierbij kan er gedacht worden aan: ontwikkelen van woonvaardigheden, structuur aanbrengen, sociale contacten aangaan en onderhouden etc. Dit gebeurd in een veilig klimaat waarin Talenten begeleid en ondersteunt worden door onze professionals. Voor de meeste bewoners is het doel om in de toekomst door te kunnen stromen naar een meer zelfstandige woonplek. TALENT biedt op deze locatie 24-uurszorg waarbij er in de nacht een slaapdienst aanwezig is. Er kan dus te allen tijde teruggevallen worden op begeleiding.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er wordt 24-uurszorg geboden waarbij er in de nacht een slaapdienst aanwezig is. Talenten hebben ieder hun eigen slaapkamer waar ze de mogelijkheid hebben om zich terug te trekken. Ieder Talent heeft zijn/haar eigen plan van aanpak met daarin beschreven doelen. Afhankelijk van deze doelen zal de benodigde zorg afgestemd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om binnen dezelfde locatie door te stromen van een eigen slaapkamer naar de appartementen die zich bevinden op de begane grond. Op deze manier wordt het Talent in staat gesteld om te wennen aan het meer zelfstandig wonen en de daarbij behorende verantwoordelijkheden maar wel binnen een veilige omgeving.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.