Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

TALENT - BEGELEID WONEN MISERICORDEPLEIN/CAPUCIJNENSTRAAT

Terug naar overzicht

Woonlocatie in een prachtig oud klooster, in hartje centrum Maastricht. In totaal zijn er 57 appartementen met ieder haar eigen faciliteiten zoals een keukenblok, badkamer en woon/slaapkamer. Er wordt WMO, beschermd wonen zonder verblijf of WLZ in VPT geboden, voor de doelgroep 18-75+.

Woning

Soort woning

Appartement, Seniorenwoning, Studio

Omschrijving

Het gebouw gelegen aan het Misericordeplein bestaat uit 4 etages met op elke etage 8 studio’s. De indeling van studio’s verschillen onderling qua indeling en oppervlakte. Echter is iedere studio in het bezit van een keukenblok, badkamer en woon/slaapkamer. Het gebouw gelegen aan de Capucijnenstraat bestaat uit 3 etages met 26 ruime appartementen met ook ieder haar eigen keukenblok, badkamer een woon/slaapkamer. Daarnaast zijn er in beide gebouwen op iedere etage gemeenschappelijke ruimtes waar wasmachines en drogers geplaatst zijn. Ook is er in beide gebouwen een lift aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het gemeenschappelijke gedeelte bestaat uit een groot binnenplein dat voorzien is van gras met picknicktafels. Hier wordt de gelegenheid geboden aan de bewoners om gezellig samen te komen. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijke fietsenstalling waar gebruik van gemaakt kan worden. Ook worden er diverse parkeerplekken aangeboden waar tegen betaling gebruik van gemaakt kan worden.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

De woonlocatie is gelegen in het stadscentrum van Maastricht op loopafstand van o.a. het Vrijthof, de Markt, het Onze lieve vrouwenplein en het stadpark.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Psychiatrische beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Vanuit deze woonlocatie wordt er zorg geboden aan een gemixte doelgroep tussen de 18 en de 65 jaar. Daar iedere bewoner een eigen appartement met ieder zijn/haar eigen faciliteiten bezit wordt er wel al de nodige zelfstandigheid verwacht. Evenals de leeftijd is ook de onderliggende problematiek heel divers binnen de groep. Deze kan van psychiatrische aard zijn maar ook de aanwezigheid van een verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autisme spectrum komt regelmatig voor. Op deze locatie krijgt iedere bewoner een persoonlijk begeleider toegewezen die op een aantal momenten per week op afspraak op bezoek gaat bij de bewoner. Daarnaast is er ook 24 uur per dag een dienst aanwezig waardoor er dus ten alle tijde terug gevallen kan worden op een aanwezige begeleider. In de nacht wordt dit ingevuld door een slaapdienst.

Aantal bewoners

57

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Geen, Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

De oplossingsgerichte begeleiding en ondersteuning is afgestemd op het individu en wordt afgestemd en vastgelegd in het plan van aanpak. Op deze locatie wordt er indien nodig nauw samengewerkt met de FACT-teams van Mondriaan waardoor de mogelijkheid geboden wordt om ambulante behandeling in te zetten wanneer nodig.
Daarnaast wordt er ingezet op de planbare zorg maar met de mogelijkheid om tijdens de onplanbare zorg momenten terug te vallen op de aanwezige dienst.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.