Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thaalweg West

Terug naar overzicht
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

De voorziening is gelijkvloers en bestaat uit eenpersoons- en tweepersoonsappartementen. De appartementen zijn zeer ruim en voorzien van een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en badkamer. De voorziening heeft een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en binnenplaats.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een ruime ontmoetingsruimte en er is een tuin. De appartementen liggen op de begane grond en zijn rolstoeltoegankelijk.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

't Thaal is een nieuwe wijk in ontwikkeling en kenmerkt zich door ruimte, veel groen en rustig verkeer. De woning ligt op loopafstand van de kern Pey te Echt waar allerlei voorzieningen zijn.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

16

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen, Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen mensen met lichte tot matige verstandelijke beperkingen. Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van gedragsproblematiek mogelijk in combinatie met psychiatrische problematiek. Binnen de voorziening spreken cliënt en begeleider af wanneer, welke ondersteuning wordt gegeven. Daarbij wordt uitgegaan van de behoefte van de cliënt. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven, alsook het aanbrengen van structuur in de dagindeling en omgaan met gedragsproblemen. Bij sommige cliënten is er een grotere mate van sturing en toezicht nodig. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of vanuit Pergamijn. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook is een gedragsdeskundige van Pergamijn voor de meeste cliënten intensief betrokken bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. Bij activiteiten buitenshuis en in de omgang met anderen hebben de cliënten toezicht en ondersteuning nodig, waarvan sommigen individueel. Overdag is er een begeleider in de buurt. De begeleider ondersteunt bij dagelijkse activiteiten en het structureren ervan. Af en toe worden deze activiteiten overgenomen door de begeleiding. s Nachts kan een hulpvraag kenbaar gemaakt worden via een beluistersysteem. Tevens is er een begeleider aanwezig die gewekt kan worden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.