Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis Breezand

Terug naar overzicht

Woning

Omschrijving

Ons Thomashuis staat in het prachtige dorp Breezand, dat is gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulownapolder. Thomashuis Breezand is gevestigd in een voormalige Basisschool, een voor de buurt bepalend karakteristiek pand. We zijn allemaal bijzonder en uniek. Niet om wat we kunnen, maar om wie we zijn en mogen zijn. We proberen in Breezand het beste uit onszelf te halen/geven. In onze prachtige oude school kunnen wij aan 8 mensen met een beperking een fijne, warme, huiselijke en veilige woonplek bieden. Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners, hebben we respect voor ieders eigenheid, houden we rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze kernwaarden zijn: Gastvrijheid: we zijn een plek waar je gezien wordt. Wederkerigheid: er is uitwisseling van liefde, aandacht, tijd, kennis en ervaring. Rust, reinheid en regelmaat: we leiden een overzichtelijk leven. Duurzaamheid: we gaan bewust om met onszelf, de ander en de omgeving.

Indeling gemeenschappelijk deel

Het Thomashuis is geheel op de begaande grond en daar boven een zolder, we gebruiken alleen de begaande grond deze bestaat uit drie gangen. De gang aan de voorkant heeft 6 bewonerskamers, een gezamenlijke badkamer en twee toiletten. Aan de tussen gang bevind zich 1 bewonerskamer en een kleine activiteiten ruimte. Aan de achterste gang bevinden zich de 2é gezamenlijke badkamer, twee toiletten, 1 bewonerskamer, de gemeenschappelijke woonkamer met open keuken deze is 90m2 groot. Hier leven de meeste van onze bewoners. We drinken er een kopje koffie of thee, gebruiken er de maaltijden en doen een spelletje, kijken Tv of doen iets voor ons zelf. Ons Thomashuis beschikt over een grote beschutte tuin. Wij hebben krielkippen en konijnen. Ook hebben we een pluktuin met perenbomen, appelbomen, pruimeboom, aardbeien, frambozen, rode bessen, kruis bessen en kersen hier smullen ze lekker van. Ook is er een kleine kas waar we verschillende groentes in verbouwen. Dan is er nog voldoende ruimte om lekker te ontspannen zowel in de zon als in de schaduw, hier zijn verschillende zitjes.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Ons Thomashuis heeft 8 kamers voor bewoners, de kamers zijn gemiddeld 25 m2 groot. De kamer kan helemaal naar de eigen wens van de bewoner worden ingericht. Een plek om op jezelf te kunnen zijn, tot rust te komen en te slapen.

Situering in wijk

Thomashuis Breezand ligt aan de doorgaande weg van Anna Paulowna naar Den Helder. Het huis staat naast de kerk midden in de woonwijk. Met 10 minuten lopen ben je bij de winkels.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

2 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Gemiddeld, Intensief

Omschrijving

Wij bieden 24/7 zorg. Vanaf 7.00 tot 22.00 is er een medewerker op de groep.
De zorgondernemers wonen zelf in het Thomashuis en zijn bijna altijd aanwezig.
Zij zijn er ook ‘ snachts voor de bewoners als dat nodig is.
Wij bieden zorg aan bewoners met indicatie VG 4 tot en met VG6.
Je bent tussen de 18 en 50 jaar, hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid!
Je beschikt over een PGB van af ZZP 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis.
Je vindt het leuk om met de groep activiteiten te ondernemen.
Als er sprake is van nachtzorg, excessiefgedrag zowel verbaal als non-verbaal is plaatsing helaas niet mogelijk.
We zijn een rookvrij Thomashuis.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.