Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis Doornenburg

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Ons Thomashuis is een monumentale boerderij uit 1928. Het is gelegen tussen de appelboomgaarden, in het buitengebied van het dorpje Doornenburg. Doornenburg ligt tussen Arnhem en Nijmegen.

Wij, Jeanine en Theresa, zijn de zorgondernemers van deze kleinschalige woonboerderij. Samen met een klein team vaste medewerkers creëren we een fijne,warme en sfeervolle woonplek. Samen met een klein,vast team medewerkers,waarin we zo gewoon mogelijk met elkaar samenleven. Bij ons vindt je een plek waar het gezellig is en we veel dingen samen doen.

Thomashuis Doornenburg bestaat sinds 2010. Het huis is een monumentale woonboerderij, gelegen tussen de appelboomgaarden , in het buitengebied van het kleine dorp Doornenburg. Voor en achter het Thomashuis ligt een grote tuin. Daar zitten we lekker in het zonnetje, trappen we een balletje, etc. In onze achtertuin wonen ook ons varken en onze 6 kippetjes.

Wij wonen zelf naast het Thomashuis, in de zijvleugel. Hierdoor zijn wij praktisch altijd aanwezig, zijn de lijntjes kort voor de bewoners, familie en medewerkers en weten wij precies wat er speelt in ons Thomashuis.

Thomashuis Doornenburg is een warm, sfeervol ´thuis´ voor onze bewoners. Wij bieden ze structuur, voorspelbaarheid, nabijheid en ondersteuning. Daardoor is ons huis een plek waar de bewoners zich veilig en vertrouwd voelen en de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Bij ons vinden ze een plek waar het gezellig is .Soms komt de kat spontaan op schoot springen, om geknuffeld te worden. We gaan ook veel dingen samen doen. Natuurlijk samen eten en koffie drinken , maar ook een filmpje kijken, knutselen of een wandeling maken, soms samen met de hond.

Samen plezier maken vinden wij belangrijk. Daarom ondernemen we verschillende activiteiten. Soms met z’n allen, soms met kleinere groepjes en soms individueel. Met z'n allen naar de disco in Elst, elke zaterdag zwemmen in de Grote Koppel in Arnhem.Maar het kan ook zijn dat we spontaan naar de bioscoop gaan, met een klein clubje. Of gewoon erop uit.

Onze bewoners krijgen van ons waar mogelijk ook de ruimte zichzelf te ontwikkelen door uitdagingen binnenshuis en buiten. Bij ons in huis houden we rekening met elkaar en gaan we respectvol met elkaar om. Iedereen is uniek; Je bent ,wie je bent en je doet ,wat je doet!

Indeling gemeenschappelijk deel

Het Thomashuis heeft 1 grote woonkamer, met een open keuken met kookeiland. We eten aan 2 grote ,houten tafels. De zithoek is ruim van opzet, met luie banken, met veel kussens , waar een grote tv staat.

Er staat ook nog een piano en een 'creabea'tafel, waaraan getekend, geschilderd en geknutseld kan worden.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Het Thomashuis heeft 9 slaapkamers. Onze bewoners hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer.

Deze kamers zijn verdeeld : 5 op de benedenverdieping en 4 kamers op de 1e verdieping.

In de hal is een apart toilet. Op de BG is een badkamer, met douche en een bad en een toilet.

Op de 1e verdieping is ook een apart toilet. En in de badkamer is nog een douche en een bad en toilet.

Situering in wijk

Thomashuis Doornenburg is rustig gelegen, tussen de appelboomgaarden. Het ligt aan een smalle weg, in het buitengebied, aan de rand van het dorp. De winkels en het ´centrum´ van Doornenburg, ligt gelegen op 2 km afstand.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Onze bewonersgroep is tussen de 19 en 53 jaar oud. Ze hebben allemaal een verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Thomashuis Doornenburg biedt 24- uurs zorg aan negen mensen met een verstandelijke beperking. Wij als zorgondernemers, Jeanine en Theresa, wonen in de zijvleugel, naast het Thomashuis. Samen met een klein team medewerkers en stagiaires zorgen wij voor een huiselijke sfeer waarin iedereen de begeleiding krijgt naar zijn of haar individuele zorgvraag.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.