Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis Ermelo

Terug naar overzicht

Thomashuis Ermelo biedt 24-uurs zorg gecombineerd met wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Zorg wordt verleend op basis van PGB. Een ZZP-indicatie is dus noodzakelijk. Binnen Thomashuis Ermelo kijken we naar de mogelijkheden van de bewoners en leiden we gezamenlijk een zo normaal mo...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

In Thomashuis Ermelo wordt samen geleefd, gekookt, gegeten, activiteiten ondernomen en ontspannen. Ieder levert naar zijn of haar kunnen een bijdrage aan het reilen en zeilen van het Thomashuis. We trekken er graag met z’n allen op uit, maar houden ook van heerlijk ontspannen in en om het huis. Dagbesteding wordt buitenshuis genoten zodat ook andere sociale contacten worden opgedaan. We hebben goede contacten met dagbestedingslocaties in de omgeving en natuurlijk helpen wij bij het vinden van een geschikte dagbestedingsplek wanneer daar behoefte aan is.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke keuken, eetruimte en woonkamer. Vanuit de woonkamer is de besloten tuin bereikbaar. Hier is ook de berging voor de fietsen. Op elke verdieping is een gezamenlijke badkamer en toilet, waarbij de badkamer op de begane grond is voorzien van een heerlijk bubbelbad.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewonerskamers varieren in grootte van 15 tot 25m2. Door de verschillen in indeling heeft elke kamer zijn eigen sfeer, die nog eens wordt versterkt door de eigen inbreng van inrichting en decoratie door de bewoner. Gemeenschappelijke eigenschap van de kamers is licht en ruimte.

Situering in wijk

Thomashuis Ermelo staat, zowel letterlijk als figuurlijk, in de nieuwbouwwijk 't Trefpunt in Ermelo. Van buiten ziet het Thomashuis er hetzelfde uit als de andere woningen in de wijk. Een scherp oog zal echter opmerken dat het het enige rijtje van vier huizen is en met slechts twee voordeuren. Het Thomashuis bestaat uit drie woningen. De vierde woning is de woning van de zorgondernemers. Intern zijn het Thomashuis en de ondernemerswoning middels een tussendeur met elkaar verbonden.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Auditieve of communicatieve beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Thomashuis Ermelo biedt 24-uurs zorg gecombineerd met wonen aan mensen met een verstandelijke beperking. Zorg wordt verleend op basis van PGB. Een ZZP-indicatie is dus noodzakelijk. Binnen Thomashuis Ermelo kijken we naar de mogelijkheden van de bewoners en leiden we gezamenlijk een zo normaal mogelijk leven.

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.