Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thomashuis Vlijmen -Wachtlijst/interesselijst mogelijk-

Terug naar overzicht

Ons Thomashuis is gevestigd in het monumentale pand Mommersteeg aan de rand van de gezellige dorpskern. Vlijmen ligt op enkele minuten van 's-Hertogenbosch, nabij Heusden en de diverse nationale natuurgebieden. -Wachtlijst/interesselijst is mogelijk- Leeftijdsopbouw (2022) - 23 - 30 jaar.

Woning

Omschrijving

Ons Thomashuis is gevestigd in het monumentale pand Mommersteeg aan de rand van de gezellige dorpskern. Vlijmen is een oer-Brabants plaatsje op enkele minuten van 's-Hertogenbosch, nabij Heusden en de diverse nationale natuurgebieden. 's-Hertogenbosch is een historische vesting die de gemoedelijke sfeer van het Brabantse land uitademt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Gemeenschappelijk woonkamer en open keuken. De bewoners hebben geen eigen sanitair, maar we beschikken over 4 toiletten en 2 badkamers. De woning is op de op de begane grond rolstoel toegankelijk, daar bevinden zich 3 zit-slaapkamers.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De bewoners beschikken over een zitslaap-kamer met centrale tv aansluiting en een wifi verbinding.

Situering in wijk

Ons woning ligt aan een doorlopende weg aan de rand van de gezellige dorpskern. In de buurt van het Geerpark.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

3 (wachtlijst van toepassing).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Onze visie is dat de verwachting van de bewoner centraal staat. Wat is je droom? Wat heb je in het dagelijks leven nodig aan zorg en begeleiding? Wij creëren door de kleinschaligheid en het directe contact, een gezinssituatie. Je hebt niet te maken met lange beslislijnen/overleg, waar veel tijd mee gemoeid is. De gewonnen tijd komt nu ten goede aan de bewoners, daar waar het hoort, waardoor er veel meer persoonlijke aandacht is. Onze droom is dat de bewoners zich bij ons thuis voelen, zichzelf kunnen zijn, samen met ons en onze huisdieren.


Wij staan voor continuïteit, huiselijkheid, geborgenheid, gezelligheid, persoonlijke aandacht en ontplooiing. Dit vinden onze bewoners terug in gezamenlijk meehelpen met koken, boodschappen doen, spelletjes doen en meehelpen in en om het huis. Ofwel de bewoners betrekken in activiteiten, zowel in huis als buitenshuis, zoals persoonlijke en gezamenlijke activiteiten. Wij vinden het belangrijk om op een gelijkwaardige manier samen te werken, dat er geluisterd wordt naar elkaars wensen en respect is voor elkaars mening. Omdat wij respect hebben voor de natuur koken wij deels vegetarisch en bereiden wij onze maaltijden, zoveel mogelijk met gezonde producten, zodat de bewoners een keuze kunnen maken.


Wij willen zorg bieden, die aansluit bij de behoefte en mogelijkheden van onze bewoners. Ons uitgangspunt is, zo gewoon mogelijk leven in een zo gewoon mogelijke omgeving. Bewoners hebben recht op aandacht en begeleiding in een omgeving waar ze zich veilig en op hun gemak voelen.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.