Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thorbeckelaan 1A

Terug naar overzicht

Van de cliënt wordt verwacht dat zij toch nog vrij zelfstandig zijn en op bepaalde momenten ook alleen in de woning aanwezig kunnen zijn (omdat de begeleiding om een boodschap is). Het is van belang dat cliënten onderling aansluiting vinden. Er is geen sprake van ernstige gedragsproblemen (in d...

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

Thorbeckelaan 1a is een groepswoning bestemd voor tien personen. De woning heeft twee verdiepingen. Op de begane grond zijn twee ruime MIVA-slaapkamers, badkamer en toilet aanwezig. Op de eerste verdieping zijn acht slaapkamers, twee gezamenlijke badkamers en twee gezamenlijke toiletten te vinden. Iedereen heeft zijn eigen kamer, de woonkamer, keuken, badkamers en toiletten worden gedeeld. De doelgroep is divers en bestaat uit matig en licht verstandelijk beperkte cliënten. De ondersteuning is gericht op het bieden van structuur en het behouden van vaardigheden. De begane grond is rolstoeltoegankelijk dus ook als je in een rolstoel zit kun je hier terecht. Het is een geschakelde woning met Thorbeckelaan 1b en beschikt over een mooie, beschutte tuin. Op maandag, donderdag en vrijdag is er van 12.00 tot 15.00 uur geen begeleiding aanwezig. Voor calamiteiten kan er contact opgenomen worden met de achterwacht. Iedere nacht is er een slaapdienst aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

Een ruime huiskamer.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Thorbeckelaan 1 is gelegen nabij het centrum van Spijkenisse. De woning is een gebouwd in 1996 en geschikt voor groepswonen. Op de begane grond zijn twee MiVa-kamers met aangepaste badkamer. Op de bovenverdieping zijn acht kamers die qua afmeting allemaal even groot zijn. Er wonen tien cliënten die allemaal een eigen zit/slaapkamer hebben. De kamers zijn qua afmeting niet zo groot. De gezamenlijke huiskamer is erg ruim van opzet en erg gezellig met een geheel eigen sfeer. Belangrijk is dat cliënten aansluiting vinden bij elkaar, omdat ze erg op elkaar zijn aangewezen.

Situering in wijk

Het is een sociowoning middenin de woonwijk en aan de rand van het centrum. Er zijn verschillende dagbestedingslocaties op loopafstand. Het openbaar vervoer, winkels, scholen en de kerk bevinden zich op 500 meter afstand.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Verstandelijke beperking

Omschrijving

Van de cliënt wordt verwacht dat zij toch nog vrij zelfstandig zijn en op bepaalde momenten ook alleen in de woning aanwezig kunnen zijn (omdat de begeleiding om een boodschap is). Het is van belang dat cliënten onderling aansluiting vinden. Er is geen sprake van ernstige gedragsproblemen (in de vorm van verbaal en/of fysiek geweld en/of behoefte hebben aan intensieve begeleiding).

Aantal bewoners

9

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Cliënten zijn op veel gebieden vrij zelfstandig, maar hechten allemaal ook veel waarde aan de groep. De samenhorigheid kan zo nu en dan erg belangrijk zijn. Mede omdat er in de woning altijd maar één begeleider aanwezig is, zoeken cliënten onderling ook veel contact met elkaar. De begeleiding is in de loop der tijd wel meer bezig met het ondersteunen van de ADL, omdat cliënten toch wat ouder worden en soms wat meer verzorging nodig hebben. Als de dagelijkse zorg te intensief wordt (verpleging), dan is de Thorbeckelaan niet meer de meest geschikte locatie om te wonen en moet er gezocht worden naar een zorgwoning.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.