Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Thuys Beschermd Wonen

Terug naar overzicht

Wonen zoals thuis is waar het bij Thuys allemaal om gaat, een fijne kleinschalige woonomgeving, waar je jezelf mag zijn en je talenten verder mag ontdekken. Thuys biedt zorg aan jong volwassen dames met een verstandelijke beperking en / of psychische zorgvraag, in een kleinschalige setting met...

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

Thuys is gevestigd in Baarle-Nassau. Een uniek dorp, dat bestaat uit stukjes Nederland en stukjes België. Je kunt er dan ook genieten van Belgische chocolaterie en heerlijke Vlaamse frieten. Bij Thuys wonen voelt als een thuis, je woont in een eengezinswoning, met een tuin, een hond en kleine kinderen.

Indeling gemeenschappelijk deel

Bij Thuys kun je genieten van een ruime zitruimte, groot genoeg is om jezelf even terug te trekken en tegelijkertijd makkelijk weer contact te maken met de borgouders en jouw mede bewoners.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Bij Thuys heb je jouw eigen slaapkamer en deel je de badkamers met je medebewoners. We delen met elkaar de zitruimte, de eetruimte en de keuken.

Situering in wijk

Thuys ligt in het centrum van Baarle-Nassua. Hierdoor kun je genieten van het rustig dorps leven, met de mogelijkheid om binnen 5 minuten van de natuur te genieten en tegelijkertijd verbonden te blijven met de woongemeenschap, door deel te nemen aan leuke dorpsactiviteiten. Dankzij de nabij gelegen winkels, is het heel eenvoudig om jouw zelfstandigheid te ontwikkelen, door bijvoorbeeld zelfstandig boodschappen te leren doen. Een buslijn is binnen 5 minuten te bereiken. We gaan wekelijks gezamenlijk naar de lokale sportschool en 1 x in de 14 dagen naar de lokale Soos.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Gedragsproblemen, Licht verstandelijke beperking, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Wonen zoals thuis is waar het bij Thuys allemaal om gaat, een fijne kleinschalige woonomgeving, waar je jezelf mag zijn en je talenten verder mag ontdekken.

Thuys biedt zorg aan jong volwassen dames met een verstandelijke beperking en / of psychische zorgvraag, in een kleinschalige setting met inwonende begeleiders,

Heb je behoefte aan elke dag dezelfde begeleiding, en daarbij een klein team begeleiders een duidelijke structuur, warmte gezelligheid, maar ook een leuk dagprogramma?

Misschien is wonen bij Thuys dan iets voor jou!

Wonen bij Thuys brengt twee soorten kosten met zich mee; woonkosten en zorgkosten. De woonkosten kun je bijvoorbeeld betalen uit je Wajong-uitkering. De zorgkosten betaal je uit je persoonsgebonden budget, wannee je een 24-uur indicatie hebtt.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Bij Thuys woon je in een soort 'groot gezin' met 5 vertrouwde mede bewoners, de zorgouders en hun gezin
De zorgouders zijn het vast aanspreekpunt, waar je altijd op terug kunt vallen als je iets nodig hebt of dingen onduidelijk voor je zijn. Daarnaast is er vaste begeleiding, die je ondersteunen en Samen met je ouders/betrokkenen willen we je de begeleiding bieden die je nodig hebt, en we vinden daarom de betrokkenheid van jou omgeving ook zeer belangrijk.
Thuys is geen vervanging van je ouders, of je ouderlijk huis, maar Thuys wil wel een warme fijne plek zijn waar jij jezelf mag zijn, net zoals thuis!

Je krijgt bij Thuys een breed aanbod aan dagactiviteiten aangeboden. Deze dagactiviteiten vinden plaats in het het Creatief Atelier, wat aan het huis verbonden is.
De begeleiding is erop gericht voldoende rust en regelmaat te creëren in jouw leven. Thuys wil jou ondersteunen je in jouw ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw talenten begeleiden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.